ΒΙΝΤΕΟ: Τι Ιάσονας Φωτήλας, τι Μπόρις Τζόνσον… Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ» ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ | dete

ΒΙΝΤΕΟ: Τι Ιάσονας Φωτήλας, τι Μπόρις Τζόνσον… Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ» ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ

Είδαμε το προεκλογικό σποτ του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.

Ήταν σαν να βλέπεις με διαφορετικά πρόσωπα αυτό του Ιάσονα Φωτήλα, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τζίμης Πολίτης. Μιλάμε για πιστή αντιγραφή, το ίδιο ακριβώς κόνσεπτ.

Λες και το επιτελείο του Τζόνσον είχε «ξεπατικώσει» το σποτ του Αχαιού βουλευτή. Και ποιος δεν θυμάται σ’ αυτό τον Ιάσονα Φωτήλα να χτυπά την πόρτα ενός διαμερίσματος και να του ανοίγει ο Τζίμης Πολίτης. Στην ερώτηση της γυναίκας του (που δεν τη βλέπουμε) «Δημήτρη ποιος είναι;» , ο Τζίμης Πολίτης απαντά: «Ο διαχειριστής είναι για τα κοινόχρηστα.

Και η γυναίκα του, φωνάζει: «Να έρθει από τη Δευτέρα πες του, που θα είμαστε κυβέρνηση και θα έχουν καταργηθεί όλα».

Και στη συνέχεια βλέπει τον Φωτήλα σιωπηλό να του δείχνει κάποιες κάρτες με τα μηνύματα του, που κατακεραύνωναν την τότε συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

«Σαμαρά, Βενιζέλο. ΓΑΠ, ούτε ζωγραφιστούς» έγραφε μια κάρτα, με τον Τζίμη Πολίτη να κάνει ένα συγκαταβατικό νεύμα.

Ο Φωτήλας φεύγει και η γυναίκα ρωτάει τον άνδρα της τι του είπε ο… διαχειριστής. «Μού είπε να ψηφίσω Ποτάμι» απάντησε κάπως αμήχανα, για να εισπράξει την οργή της: «Ποτάμι; Ποιος καραγκιόζης είναι αυτός;». Κι εκείνη τη στιγμή βλέπουμε τον Ιάσονα Φωτήλα χαμογελαστό.

Βέβαια, από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ποτάμι πλέον δεν υπάρχει, ενώ ο Αχαιός βουλευτής έχει αλλάξει κόμμα, ανήκοντας πια στη Νέα Δημοκρατία.

Ε, λοιπόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός τώρα έκανε ακριβώς το ίδιο! Στο σποτ του χτυπάει την πόρτα διαμερίσματος και του ανοίγει μια γυναίκα στην οποία περνά (κι αυτός) σιωπηλός τα μηνύματα του σε μεγάλα χαρτιά που της δείχνει.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, και οι δύο αντέγραψαν το  συγκεκριμένο σκηνικό από την ταινία «Love Action» με πρωταγωνιστή τον Χιου Γκραντ. Απλώς, ο Αχαιός βουλευτής προηγήθηκε με διαφορά κάποιων χρόνων και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία.      

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Ο ΤΖΟΝΣΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΗΛΑ;