Τι εγραψε ο Σ. Κεραμιδάς για τη διαφημιστική που έκανε «αρπαχτή» και «φέσωσε» τον Δήμο 18.000.000 ευρώ! | dete

Τι εγραψε ο Σ. Κεραμιδάς για τη διαφημιστική που έκανε «αρπαχτή» και «φέσωσε» τον Δήμο 18.000.000 ευρώ!

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο σύμβουλος του Δημάρχου Στάθης Κεραμιδάς με αφορμή και το δημοσίευμα του «Κόσμου» για όσους οφείλουν στον Δήμο. Όπως αποκάλυψε η δημοτική Αρχή, το συνολικό χρέος προς τον δήμο Πατρέων ξεπερνά τα 120 εκ. ευρώ, εκ των οποίων, τα μισά χρήματα οφείλονται από 200 επιτήδειους τους οποίους οι τότε κρατούντες παρουσίασαν στην πόλη ως επενδυτές που θα έφερναν την ανάπτυξη !

Εγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος: «Εκείνοι, λοιπόν, οι ΄΄επενδυτές΄΄ έστησαν παρασιτικές δουλειές στην πόλη, έβγαλαν πολλά χρήματα, πλην όμως, δεν εκπλήρωσαν – ως όφειλαν - την παραμικρή υποχρέωση προς το δήμο. Όταν π.χ. μια αθηναική διαφημιστική εταιρεία (αυτή που είχε στήσει στο κέντρο της πόλης πλαίσια και πύργους) έσκασε κανόνι στο δήμο 18 εκ. ευρώ., φανταστείτε τον τζίρο που έκανε, τα κέρδη που έβγαλε και πόσο καλά στημένη ήταν η δουλειά ώστε να φύγει από την Πάτρα και να μη δώσει δεκάρα τσακιστή !

Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα :

α) Γιατί οι Πατρινοί δεν είχαν πληροφορηθεί αναλυτικά εδώ και δύο δεκαετίες το ύψος του χρέους που άφησαν οι ΄΄επενδυτές΄΄ προς το δήμο ;

β) Για ποιο λόγο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές κάλυπταν παρανόμως (ο νόμος περί κατασχέσεων ίσχυε και τότε) τους μεγαλοφειλέτες, ενώ την ίδια στιγμή έκοβαν το νερό σε νοικοκυριά για χρέος 200 ευρώ ;

γ) Γιατί ανέχονταν επιχειρηματίες να λειτουργούν ακίνητα του δήμου, να τον φεσώνουν με 800.000 ή και πολύ περισσότερα, αλλά να μην τρέχει και τίποτα;»!