Τι έχουν κάνει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα play offs! | dete

Τι έχουν κάνει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα play offs!

Οι μόνιμοι εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα μετράνε αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ της post season και το Eurohoops σας παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα συγκεντρωτικά στατιστικά από την προϊστορία τους στην διοργάνωση

“Πράσινοι” και “ερυθρόλευκοι” από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι… συνηθισμένοι στους κρίσιμους αγώνες και τις “κόντρες” με έπαθλο την συμμετοχή στα εκάστοτε Φάιναλ φορ, αφού μιλάμε για δυο από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρωλίγκας.

Άλλωστε συνολικά έχουν πάρει μέρος σε 42 σειρές, οι οποίες περιείχαν 130 αγώνες, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ικανοποιητικά και κολακευτικά για την ιστορία της χώρας μας στην διοργάνωση. Οι 25 προκρίσεις σε τελική τετράδα (59,5% επιτυχία) και οι 72 νίκες μιλάνε από μόνες τους για την δυναμική των δυο “αιωνίων” και το κατά πόσον έχουν τα φόντα να βρεθούν σε άλλο ένα μεγάλο ραντεβού του θεσμού.

Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα πλέι οφ Ευρωλίγκας (42 σειρές και 130 αγώνες):

Μάλιστα, αν αθροίσουμε τις παρουσίες των δυο εκπροσώπων μας τα τελευταία χρόνια σε σειρές της post season που είχαν το πλεονέκτημα έδρας, τότε το δείγμα των 25 σειρών και 61 αγώνων δείχνουν ξεκάθαρα ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αχνοβλέπουν τις ακτές του Βοσπόρου.

Πως αλλιώς να παρουσιάσει κάποιος το συνολικό 76% επιτυχίας των δυο τους, όταν έχουν το αβαντάζ της έδρας. Με άλλα λόγια, οι “αιώνιοι” περνούν σε Φάιναλ φορ κάτι παραπάνω από 3/4 φορές που έχουν την δύναμη του κόσμου τους μαζί.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με πλεονέκτημα έδρας (25 σειρές και 61 αγώνες):

Τέλος, ψάξαμε και βρήκαμε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις “πρασίνων” και “ερυθρολεύκων” στην post season, μιας και τα αποτελέσματα σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την παρουσία τους στην Πόλη τον Μάιο. Οι μεν Πειραιώτες έχουν πάρει 29 ροζ φύλλα αγώνα σε σύνολο 34 παιχνιδιών (85,3%) ενώ ο Παναθηναϊκός μετρά 25 νίκες σε 32 ματς (78,1%). Αυτό σημαίνει πως στα στρατόπεδα των Φενερμπαχτσέ και Εφές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε αγώνας τους σε ελληνικό έδαφος ξεκινά με 19,2% πιθανότητες νίκης, αν πάρουμε σαν παράδειγμα τι συνέβη στις προηγούμενες 66 εντός έδρας αναμετρήσεις των δυο “αιωνίων”.

Τα εντός έδρας αποτελέσματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας:

Πηγή:www.eurohoops.net