Την Παρασκευή ο φάκελος της Ελλάδας στη FIFA | dete

Την Παρασκευή ο φάκελος της Ελλάδας στη FIFA

Ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενημέρωσε ότι θα μεταβεί στην έδρα της FIFA, ώστε να παραδώσει στα κλιμάκια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας το φάκελο της Ελλάδας και αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις για τα διοικητικά στο ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κουτσοκούμνης ενημέρωσε σήμερα σχετικά με τα τελευταία δεδομένα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Το θέμα των νέων δεδομένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΦΙΦΑ σε συνεδρία του την Παρασκευή. Μέχρι τότε... δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις ή εκτιμήσεις. Σχετικη έκθεση με ανάλυση της κατάστασης έχει αποσταλεί προς το ΔΣ ΦΙΦΑ. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την κατανόηση.»

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, δεν ανακοίνωσε επίσημα αλλά «διέρρευσε» την απόφασή του να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναβάλλοντας έτσι τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά και δικαιώνοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 5-2. Αμέσως ύστερα, το φως της δημοσιότητας είδαν το ονόματα που φέρονται ότι θα αποτελέσουν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στην προσωρινή διοίκηση και θα είναι οι: Γιώργος Στράτος, Στέλιος Σφακιανάκης, Τάκης Αγραφιώτης, Γιώργος Σκαρτάδος, Γιώργος Κασιμάτης, Μίμης Δομάζος, Αριστείδης Καμάρας, Νίκος Μαχλάς, Γιάννης Βαλαώρας, Φάνης Τουντζιάρης, Βασίλης Παναγιωτάκης, Μάνος Γαβριηλίδης, Γιάννης Παππάς, Χρήστος Καραβασίλης, Μιχάλης Τζανόπουλος, Αντώνης Παπαπετρίδης, Νίκος Βακάλης, Παναγιώτης Δημητρίου, Γιώργος Βούρβαχης, Γιώργος Σταράκης και Κωνσταντίνος Κίτσιος.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρεται πολύ ενοχλημένη από την απόφαση, για την οποία εκτιμάται ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας αφού δεν ελήφθη βάσει του καταστατικού της, αλλά βάσει νόμου.

TagsFifa