Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς | dete

Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Για την Παρασκευή έχουν κλειστεί τα ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για για το ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Πρώτος το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει στις 12:00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 13:00 θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, μετά τις 4:00 θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης και ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ25.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσει και την εφεξής στάση της Ελλάδας σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το τρίπτυχο ενίσχυση διεθνών συμμαχιών, η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη (αποκλειστικά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα).
Αν και η ατζέντα περιλαμβάνει εθνικά θέματα, δεν είναι απίθανο στην πορεία της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διερευνήσει και τα περιθώρια για ευρύτερες πιθανές συναινέσεις στα πρότυπα του νόμου για τους αποδήμους. Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πιθανό να μπουν και κορυφαία πολιτικά ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, τον οποίο η κυβέρνηση φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, έως το τέλος Ιανουαρίου.

Δεν αποκλείεται δε να υπάρξει βολιδοσκόπηση (είτε από τον ίδιο είτε από τους πολιτικούς αρχηγούς) των προθέσεων για το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.