ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ LEPANTO TV: Όλα για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση-ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” | dete

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ LEPANTO TV: Όλα για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση-ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ"

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει εκατομμύρια γυναίκες σε όλες της γωνιές του πλανήτη. Η συχνότητά του στην Ευρώπη παρουσιάζει σταθερή αύξηση και είναι μία από τις συχνότερες κακοήθειες των γυναικών.

Γενικότερα ο καρκίνος έρχεται σαν κεραυνός να αποσυντονίσει τη ζωή του ασθενούς και της οικογένειας του. Η αγωνία στο κατακόρυφο μόνο και μόνο ακούγοντας τη λέξη καρκίνος που καλλιεργεί  ανησυχία για το μέλλον και τη ζωή.

Ο φόβος μεταφράζεται στην καθημερινότητα με θεραπεία και σωματική καταπόνηση που συνήθως συνοδεύει την ασθένεια. Πολύπλοκα οικογενειακά, οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούν  ένα κλειστό αόρατο  σκοτεινό κύκλο γύρω από τη νόσο. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά  έρχεται και  το κοινωνικό κομμάτι, δηλαδή η συνύπαρξη του ατόμου που νοσεί με το κοινωνικό του περίγυρο και περιβάλλον. Ο συνάνθρωπος  μας που πάσχει από καρκίνο αισθάνεται κοινωνικά στιγματισμένος με τη ματιά του και το ενδιαφέρον του στραμμένο  στο γιατρό που τον θεωρεί αυθεντία με αποτέλεσμα κάθε φράση του γιατρού να μεταφράζετε θετικά ή αρνητικά από τον ίδιο.

Καρκίνος με απλά λόγια θα λέγαμε πως είναι μια ομάδα κυττάρων που δεν έχουν φυσιολογική μορφή και πολλαπλασιάζονται με τρόπο ανεξέλεγκτο ώστε να προσβάλλουν υγιή κύτταρα. Αυτή η λάθος αναπτυσσόμενη ομάδα κυττάρων δημιουργεί ένα εξόγκωμα δηλαδή έναν όγκο. Εάν αυτός ο όγκος βρίσκεται στο μαστό ονομάζεται καρκίνος μαστού.

Η στήλη μας είναι αφιερωμένη στο καρκίνο του μαστού, και ενώ γνωρίζουμε πως κάποιες γυναίκες ανά τον κόσμο θα εμφανίσουν καρκίνο μαστού, δεν γνωρίζουμε ικανοποιητικά τα μέτρα πρόληψής του. Η ενημέρωση μας για τη βελτίωση της πρόγνωσης και της πρόληψης έγκειται στην ανακάλυψη του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο που συνεπάγεται έως και πλήρη ίαση.

Ο καρκίνος του μαστού έχει αυξηθεί θεαματικά αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του γυναικείου πληθυσμού. Η γυναίκα αισθάνεται απειλή, φόβο για το αύριο και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά νιώθει μειονεκτικά,  καθώς  διαπιστώνει πως μπορεί να λείψει ένα τμήμα από το σώμα της,  που συμβολίζει  την θηλυκότητα της  και ένα τμήμα άμεσα συνδεδεμένο με τη μητρότητα.

Το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό διαπίστωσης καρκίνου του μαστού το ανακαλύπτουν οι ίδιες οι γυναίκες ψηλαφώντας το μαστό, κάνει επιτακτική την ανάγκη την εκμάθηση της αυτοεξέτασης του μαστού από όλες τις γυναίκες τουλάχιστον μία φορά το μήνα από 20 ετών και πάνω.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Αλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Η μοναδικότητα του έγκειται στο ότι τα μέλη του, οι εθελόντριές καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με καρκίνο του μαστού. (www.almazoispatras.gr)

Mόνο θαυμασμό και δέος μπορεί να μας προσφέρει αυτός ο σύλλογος που μέσα από την πολυμελή του επιτροπή και τους επαγγελματίες υγείας βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα που το έχει ανάγκη και σε κάθε οικογένεια.

Το άλμα ζωής είναι κοντά σε κάθε γυναίκα

«Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Δωρεάν Εξετάσεων σε Νέες Γυναίκες ηλικίας 20-39 ετών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και έχει ως μήνυμα "Καρκίνος του Μαστού. Μην το αφήνεις στην τύχη!»
Στόχοι Προγράμματος:

Πρωταρχικός στόχος του Προγράμματος είναι να αφυπνίσουμε κάθε γυναίκα αυτής της ηλικίας για τον καρκίνο του μαστού καθώς τα ηλικιακά όρια εμφάνισης της νόσου έχουν μειωθεί. Ο δεύτερος στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή δωρεάν κλινικής εξέτασης από χειρουργό μαστού για 11 ημέρες, από τις 2-16 Ιουνίου 2015.

unnamed
Ραντεβού για εξετάσεις:

Οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 39 ετών, μπορούν να τηλεφωνούν στους Συλλόγου "Άλμα Ζωής", για να κλείνουν το ραντεβού τους για την δωρεάν κλινική εξέταση, το διάστημα 25 - 29 Μαΐου 2015, 10:00 - 12:00μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αθήνα 210 4180006

Πάτρα 2610 222274

Θεσσαλονίκη 2310 285181

Θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτική εκπομπή  στο Λεπάντο ΤV την Δευτέρα στις 22:00 μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αφιερωμένη στο καρκίνο του μαστού, θα φιλοξενήσει μέλη του συλλόγου της  Πάτρας  « Άλμα ζωής»  όπου και θα μας καθηλώσει το ενδιαφέρον ανακαλύπτοντας την προσφορά τους και αποστιγματίζοντας τον καρκίνο του μαστού.

Καλεσμένη της εκπομπής η πρόεδρος του συλλόγου μια  δυναμική  παρουσία άξια θαυμασμού κ. Λιολιώ Κολυπέρα και η  επιστημονικά υπεύθυνη  του συλλόγου κοινωνική λειτουργός κ.Τζιομάκη Κλαίρη.