Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ με φόντο τα ελληνοτουρκικά | dete

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε το απόγευμα της Τρίτης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τη στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η κυρία Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας.

Μετά τη συνομιλία με Μητσοτάκη η Μέρκελ επικοινώνησε με Ερντογάν

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης που προκάλεσε η Άγκυρα με την NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου.

Η παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ είναι η δεύτερη από τον διεθνή παράγοντα, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από την Τουρκία να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες σε αμφισβητούμενα ύδατα, στην Ανατολική Μεσόγειο, με την έξοδο του πλοίου «Oruc Reis», με αφορμή την πρόσφατη Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου.