Τζανακόπουλος: Η συμφωνία που διαπραγματεύομαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω λιτότητα | dete

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία που διαπραγματεύομαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω λιτότητα

Στην αξιολόγηση αναμένεται να επικεντρωθεί η σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο ''Δεν έχει καμία βάση για πιθανά νέα μέτρα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, ούτε απαιτήσεις μετά τη λήξη του προγράμματος. Αυτά τα δεδομένα θα επαναλάβει και ο επίτροπος Μοσκοβισί.Επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέτρα. Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι ηΕλλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα. Αναμένουμε ότι θα προχωρήσει σε εποικοδομητικότερες προσεγγίσεις στο εγγύς μέλλον. Το ίδιο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι αναγκαίο να υιοθετήσει ρεαλιστικές απόψεις''.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε επίθεση προς την αντιπολίτευση τονίζοντας ότι ''Οσοι κινδυνολογούν και δημιουργούν ατμόσφαιρα θρίλερ δεν προσφέρουν τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση.Προσπάθησε να πυροδοτήσει κρίση. Επιχειρεί να εμπλέξει ένα ξένο κράτος στην εσωτερική αντιπαράθεση''.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης επισήμανε ότι ''Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες ότι όλοι θα δείξουν θετική στάση, είναι πάρα πολύ πιθανό στις 20 Φεβρουαρίου να έχουμε θετική εξέλιξη''.

Παράλληλα, ερωτηθείς για πιθανές ''τριβές'' στο εσωτερικό του κόμματος σε σχέση με την ψήφιση πιθανών μέτρων ο κυβ. εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ''Η ΚΟείναι συμπαγής και ενιαία. Πολιτευόμαστε με βάση τη συνολική στρατηγική που έχουμε αναλύσει στον ελληνικό λαό''. 

Σε σχέση με την συνάντηση της Παρασκευής, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι ''η συζήτηση αφορούσε το base line σενάριο για την τεχνική συζήτηση. Η συζήτηση προχωρά και τα νέα στοιχεία αναδιαμορφώνουν την πραγματικότητα και προχωράμε σε λύση εντός των χρονοδιαγραμμάτων''.

Τέλος, αναφορικά με τις προσδοκίες από την συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο ίδιος εκτίμησε ότι ''αναμένουμε μια εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης''.