Τελικά γίνονται ΘΑΥΜΑΤΑ!Τυφλό και κωφό κοριτσάκι βλέπει και ακούει τη μαμά του για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ | dete

Τελικά γίνονται ΘΑΥΜΑΤΑ!Τυφλό και κωφό κοριτσάκι βλέπει και ακούει τη μαμά του για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

​Μια άκρως συγκινητική ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail και άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές όλων μας. Ένα 2χρονο κοριτσάκι που γεννήθηκε τυφλό και κωφό, είδε και άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του τη μανούλα του, μετά από μια επιτυχημένη εγχείρηση στις ΗΠΑ. Η ιδιαίτερη αυτή στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο.

ετθκετθκετκθ.jpg

Η Nicolly Pereira από τη Βραζιλία, είναι ενθουσιασμένη που βλέπει την 26χρονη μαμά της Daiana και την σφίγγει στην αγκαλιά της. Η μητέρα της; Κλαίει από συγκίνηση, μιας και περίμενε πολύ καιρό αυτήν τη στιγμή. «Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει το αίσθημα είναι «Θεός». Η κόρη μου είναι ελεύθερη πλέον. Τώρα λάμπει περισσότερο από ποτέ. Έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους δεν πίστευαν σε θαύματα».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το κοριτσάκι γεννήθηκε με βρεφικό γλαύκωμα, μια σπάνια γενετική πάθηση που προσβάλει 1 στα 10.000 παιδιά και προκαλεί τη δημιουργία περιττού υγρού μέσα στον αμφιβληστροειδή, εμποδίζοντας την όραση.

θκετθκ.jpg


Από τη γέννησή της, η Nicolly είχε υποστεί 7 ανεπιτυχείς εγχειρήσεις στη Βραζιλία, με τους γιατρούς να δηλώνουν απογοητευμένοι ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω. Μην έχοντας άλλες επιλογές, η Pereira στράφηκε στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ζήτησε δωρεές για την κόρη της. Τελικά, κατάφερε να συγκεντρώσει 17.000 (!) δολάρια σε οφθαλμολογική κλινική στο Μαϊάμι.

Ενώ τα περισσότερα παιδιά με την πάθηση μπορούν να δουν κάτι, μέχρι να φτάσει η Nicolly στις ΗΠΑ, η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή που δεν έβλεπε καθόλου φως ή σκιές. Στο μεταξύ, υγρό που είχε συγκεντρωθεί στα αυτιά της, την εμπόδιζε να ακούσει, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Επίσης, δεν έμαθε ποτέ να περπατάει, επειδή δεν μπορούσε να δει τον κόσμο γύρω της!

Μολονότι οι γιατροί ήταν στην αρχή αρνητικοί, τελικά αποφάσισαν να κάνουν την επέμβαση. Μετά από δύο χρόνια, όπου μπορούσε να επικοινωνήσει μέσω της αφής, οι γιατροί χρειάστηκαν μόλις 3,5 ώρες για να αποκαταστήσουν την όραση και την ακοή της.

ρυθκρθκ.jpg
τθκετθκ.jpg

Τώρα η Nicolly μπορεί να ακούει τη φωνή της μητέρας της, τραγουδάει και στέκεται μόνη της. Ακόμα, βέβαια, η όρασή της δεν είναι τέλεια και πρέπει να φοράει γυαλιά για να διορθώσει την μυωπία της.

Πάντως, οι γιατροί δήλωσαν ότι η μικρή ακόμα αναρρώνει από την εγχείρησή της και ότι η όρασή της θα συνεχίσει να βελτιώνεται, αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν πως θα καταλήξει.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/7d_V4WRrQV8