«Τεκές» το καφενείο της Βουλής με επίκεντρο το… ομιχλώδες τοπίο στις τηλεοπτικές άδειες | dete

«Τεκές» το καφενείο της Βουλής με επίκεντρο το... ομιχλώδες τοπίο στις τηλεοπτικές άδειες

Τα πολύωρα πηγαδάκια για το καυτό θέμα των ημερών, οι έντονες αντιπαραθέσεις και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Εκνευρισμοί, αλαζονείες και ατελείωτο μπλα μπλα. Κουβέντες καφενείου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, που δείχνουν τη δυσχερή κυβερνητική θέση. Στο καφενείο της Βουλής (είχε γίνει τεκές από τα τσιγάρα) οι αντιπαραθέσεις για τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης χτύπησαν κόκκινο!

Για τον ίδιο λόγο κοπτόταν και η παρέα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που μιλούσε με σθένος για τα προβλήματα που προκύπτουν και τα σύννεφα που συσσωρεύονται. Παραδίπλα, ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης με συριζαίικη σύνθεση και ακόμη πιο δίπλα ο βουλευτής Εβρου Δημήτρης Ρίζος είχαν ακριβώς την ίδια κουβέντα. Οπως και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Φωτεινή Βάκη. Εμφυλιοπολεμικό λοιπόν το κλίμα στη Βουλή χθες, καθώς το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και η συζήτησή του στην Ολομέλεια αλλά και η Διάσκεψη των Προέδρων για το ίδιο ζήτημα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των βουλευτών.

Οι δεξιοί μιλούσαν για το στρίμωγμα της κυβέρνησης σε σχέση με τους περαιτέρω χειρισμούς της και οι αριστεροί υποστήριζαν ότι θα βρεθούν αναίμακτες λύσεις! Σε πολλά πηγαδάκια άρχισαν να αναρωτιούνται τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός κι αν αυτό δημιουργήσει περιβάλλον εκλογών. «Μια ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους του Αντώνη Σαμαρά και πέντε κανάλια ίσως το βατερλό του Τσίπρα» ήταν η ατάκα τους. Μέχρι αργά το απόγευμα μάλιστα περίμεναν να έρθει να μιλήσει ο πρωθυπουργός για να δώσει... γραμμή, αλλά απογοητεύτηκαν!