Τα Starbucks θα προσλάβουν 10.000 πρόσφυγες ως απάντηση στον Τραμπ | dete

Τα Starbucks θα προσλάβουν 10.000 πρόσφυγες ως απάντηση στον Τραμπ

Τα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks λειτουργούν σε 75 χώρες ανά τον κόσμο και ετοιμάζονται να κάνουν 10.000 προσλήψεις προσφύγων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χάουαρντ Σουλτς, ο οποίος και ανακοίνωσε τα σχέδια της εταιρίας στο προσωπικό, αντιδρώντας έτσι στην υπογραφή διατάγματος Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε μουσουλμάνους πολίτες επτά χωρών.

Άλλωστε η εταιρία στηρίζει το πρόγραμμα «Deferred Action for Childhood Arrivals» (DACA), που βοηθά μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά και οι οποίοι βρέθηκαν στις ΗΠΑ ως παιδιά, να ξεκινήσουν τη ζωή τους, να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, να μπουν στα πανεπιστήμια και να αποκτήσουν δουλειά.
Η εταιρεία Starbucks θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει τους πελάτες της στο Μεξικό και τις οικογένειές τους, σε περίπτωση που υποβληθούν μέτρα εναντίον τους, όπως οι περιορισμοί στο εμπόριο ή στην μετανάστευση.

Ξεκινώντας την εκστρατεία πρόσληψης προσφύγων, εξήγησε ότι η εταιρία θα προσφέρει εργασία σε άτομα που ανέλαβαν ρόλους διερμηνέων ή υποστηρικτικού προσωπικού για τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό. «Έχουμε μεγάλη ιστορία στην πρόσληψη νέων ανθρώπων που αναζητούν ευκαιρίες και ένα δρόμο προς μια νέα ζωή σε όλο τον κόσμο».

«Ζούμε σε μία εποχή που δεν έχει προηγούμενο» κατέληξε ο Χάουαρντ Σουλτς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.