Τα 10 απαραίτητα διακοσμητικά ενός μικρού σπιτιού | dete

Τα 10 απαραίτητα διακοσμητικά ενός μικρού σπιτιού

Τα μικρά αρώματα μπαίνουν πάντοτε σε μικρά μπουκάλια λέει ο λαός και το ίδιο ακριβώς μπορούμε να ισχυριστούμε κι εμείς ως προς τα μικροσκοπικά σπίτια.

Επιλέγονται συχνά από ανθρώπους που ζουν single ή από νεότερους ηλικιακά. Είναι φιλόξενα χάρη στα λίγα τετραγωνικά τους και δημιουργούν μια κόζι ατμόσφαιρα. Ωστόσο, αυτά τα λίγα τετραγωνικά τους είναι και ο λόγος που θεωρούνται από πολλούς αδιάφορα ή άβολα σπίτια.

Παρόλα αυτά, ακόμα και ένα μικρό σπίτι είναι δυνατόν να γίνει λειτουργικό και να αποκτήσει την κομψότητα, το ύφος και την αισθητική που του αρμόζει.

Αρκεί βέβαια να είναι εξοπλισμένο αρμονικά με τα απαραίτητα έπιπλα και αξεσουάρ, σύμφωνα με τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων.

Τραπέζια τύπου «φωλιά»

Τρία τραπέζια στη μορφή του ενός. Μια εξαιρετική ιδέα για τη διακόσμηση μικρών χώρων, καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε το ένα δίπλα στο άλλο όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι και χρειάζεστε μια μεγαλύτερη επιφάνεια για τους καφέδες και τα γλυκά ή να τα μαζέψετε στην αρχική τους μορφή, όταν θέλετε να κερδίσετε σε άνεση.

shutterstock
shutterstock

Πουφ

Αν είχατε αντιπαθήσει αυτού του είδους το κάθισμα, τότε μάλλον είχατε υποτιμήσει τη χρηστικότητα τους. Μετατρέπονται τόσο σε βοηθητικό τραπεζάκι σε ώρα ανάγκης, ενώ ως κάθισμα, μπορούν να καθίσουν επάνω τους οι καλεσμένοι σας που δεν χώρεσαν στον καναπέ. Επίσης, αν είναι μικρά, μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από το τραπέζι.

shutterstock
shutterstock

Ράφια στον τοίχο

Μια ιδανική επιλογή στην περίπτωση που το δάπεδο ανάμεσα στο κρεβάτι σας και τον τοίχο δεν σας δίνει αρκετό ελεύθερο χώρο για να τοποθετήσετε ένα κομοδίνο. Αντίθετα, τα μικρά ράφια στον τοίχο αποδεικνύονται πολύ λειτουργικά είτε τα βάλετε πάνω είτε δίπλα από το κρεβάτι σας.

shutterstock
shutterstock

Μεγάλοι καθρέφτες 

Αν δεν μπορείτε να μεγαλώσετε το χώρο του σπιτιού σας γκρεμίζοντας έναν από τους διαχωριστικούς τοίχους του, δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, με μεγάλους και επιβλητικούς καθρέφτες που αντανακλούν το φως.

shutterstock
shutterstock

Αυτοσχέδια ντουλάπα

Δεν θα περιμένε κανείς ότι μια μεγάλη, ευρύχωρη ντουλάπα θα ταίριαζε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, όμως αυτό που μπορείτε να κάνετε, αν αντιμετωπίζετε δυσκολία με την αποθήκευση των ρούχων σας, είναι να εκμεταλλευτείτε και την παραμικρή γωνιά, δημιουργώντας μια αυτοσχέδια ντουλάπα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

popsugar
popsugar

Καλάθια

Είτε επιλέξετε ογκώδη καλάθια είτε πολλά μικρότερα που διακοσμούνται και στα ράφια των επίπλων, όπως για παράδειγμα στο χολ του σπιτιού ή κάτω από την τηλεόραση ή ακόμα και τη βιβλιοθήκη, αυτό το αξεσουάρ είναι απαραίτητο για την οργάνωση των αντικειμένων και την επιβολή της τάξης στο χώρο.

shutterstock
shutterstock

Βοηθητικό έπιπλο με ροδάκια

Ισως εντελώς ξεχασμένα, ωστόσο αυτά τα βοηθητικά έπιπλα με ράφια τύπου δίσκοι είναι δυνατόν να μετατραπούν από σταθμό για καφέ μέχρι και κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας, μιας και τα ροδάκια κάνουν πολύ εύκολη τη μετακίνηση τους.

shutterstock
shutterstock

Αποθηκευτικοί χώροι κάτω από το κρεβάτι

Θέλετε να φυλάξετε τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν σε ένα ασφαλές μέρος που όμως δεν θα είναι εμφανές σε αδιάκριτα μάτια; Τα κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους κάτω από αυτά είναι must για τα μικροσκοπικά δωμάτια.

popsugar
popsugar

Εναλλακτική κρεμάστρα

Στο μυαλό σας η κρεμάστρα έχει τη δική της θέση είτε στο χολ του σπιτιού είτε στην κρεβατοκάμαρα και επάνω της αφήνετε τα ρούχα που φοράτε καθημερινά, την τσάντα σας και άλλα αξεσουάρ όπως ένα καπέλο ή ένα κασκόλ. Γιατί να μην την τοποθετήσετε στην κουζίνα σας και να τη χρησιμοποιήσετε με ένα διαφορετικό αλλά πολύ έξυπνο τρόπο; Κρεμάστε κούπες του καφέ ή αν την προτιμάτε στο υπνοδωμάτιο οργανώστε τα κολιέ σας.

popsugar
popsugar

Διακοσμητικά βάζα μεσαίου μεγέθους με καπάκι

Θα τα έχετε συναντήσει σε βιτρίνες μέσα στα οποία συνηθίζεται να υπάρχουν γλυκές λιχουδιές, όμως αυτά τα ομορφα βάζα, αν τοποθετηθούν στο μπάνιο σας, λειτουργούν ως αποθηκευτικός χώρος για τα σαπούνια ή άλλα είδη περιποίησης.

 

popsugar
popsugar