Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» επιστρέφουν στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών | dete

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» επιστρέφουν στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

Μια επιτυχημένη εκδήλωση, που αγκαλιάστηκε από την αχαϊκή κοινωνία, καθιερώθηκε πλέον σαν θεσμός. Και έρχεται σαν επιστέγασμα μιας απαιτητικής, αλλά και παραγωγικής χρονιάς για την «Π» και τους ανθρώπους της. Ηταν η 130ή χρονιά από την έκδοση της «Πελοποννήσου», επέτειος την οποία τιμήσαμε δεόντως, με μπαράζ εκδηλώσεων που διέτρεξαν όλο το δωδεκάμηνο, με σημείο εκκίνησης τα «Πρόσωπα της Χρονιάς», έτους 2015, πέρυσι τέτοιες μέρες, στο Συνεδριακό.
Η εκδήλωση θα βγάλει στο προσκήνιο τα Πρόσωπα που ψηφίστηκαν από το αχαϊκό κοινό, μέσα από μια αδιάβλητη διαδικασία εβδομάδων.
Το κοινό επέλεξε τα Πρόσωπα που υποδείχθηκαν, έπειτα από διεξοδική ζύμωση των συνεργατών της «Π» με έγκυρους κοινωνικούς παρατηρητές και σχολαστική εξέταση των πεπραγμένων του 2016, σε όλους τους τομείς.
Μπορείτε να δείτε τα Πρόσωπα που υποδείχτηκαν, στον ιστότοπο prosopaxronias.gr, αλλά όχι και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αυτό θα ανακοινωθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, 7μ.μ., στο Συνεδριακό, σε μια εκδήλωση- γιορτή, που θα τρέξει σε ζεστή ατμόσφαιρα και θα συνδυάσει βράβευση, δημοσιογραφική «επιθεώρηση» και ψυχαγωγία.
Τα Πρόσωπα κατατάχθηκαν σε πέντε κατηγορίες: Γράμματα, Διοίκηση, Κοινωνία, Κουλτούρα, Αθλητισμός.
Σε κάθε κατηγορία, επιλέχτηκαν τρία πρόσωπα από το κοινό.
Αλλά θα υπάρξει και μια έκτη κατηγορία, Τιμής Ενεκεν, όπου που θα βραβευθούν πρόσωπα με βάση ειδικό κριτήριο που θα εξηγηθεί την κατάλληλη στιγμή.
Σκεπτικό του θεσμού είναι ότι η απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας δεν μπορεί να είναι παρά ο ίδιος ο άνθρωπος, με την ατομική ή τη συλλογική δράση. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε, να επιβραβεύουμε, να στηρίζουμε τη θετική πρωτοβουλία. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε τη βράβευση με εστίαση σε ωραίες ιστορίες ανθρώπων. Εργαλείο για τον συνδυασμό αυτό, ήταν και η πλούσια έκδοση των Προσώπων του 2016, που κυκλοφόρησε στις 26 Δεκεμβρίου, ως ειδικό φύλλο της «Π».
Φέτος η βραδιά έχει ειδικό προσανατολισμό στην Παράδοση. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι μια φυσιογνωμία της παραδοσιακής μουσικής, ο Παναγιώτης Μυλωνάς, ερευνητής, μουσικός, παραγωγός εκπομπών γύρω από το αντικείμενο.
Θα συνοδευθεί από γνωστά, δικά μας πολιτιστικά σχήματα.
Ειδικό χρώμα στην εκδήλωση θα βάλουν οι DEATH ESCAPEMENT με διασκευή ενός θρυλικού μουσικού κομματιού-έκπληξη.
Παρόντες θα είναι προσωπικότητες της κεντρικής και της περιφερειακής σκηνής. Και πολλοί-πολλοί φίλοι. Ενημερωθείτε πώς μπορείτε να βρεθείτε κι εσείς ανάμεσά μας (καταχώρηση, Σελίδα 2)
Παρουσιαστές θα είναι η Μαρία Αναστασοπούλου, συνεργάτιδα του ΣΚΑΪ, και ο διευθυντής σύνταξης της «Π» Κων. Μάγνης.