Τα πιο χαριτωμένα δίδυμα! | dete

Τα πιο χαριτωμένα δίδυμα!

Φοράδα κτηνοτρόφου στη Λέσβο γέννησε δύο υγιή πουλάρια! «Σπάνια περίπτωση», λένε οι ειδικοί

Μάρτυρας σε σπάνια... γεννητούρια έγινε ένας κτηνοτρόφος στη Λέσβο, αφού η φοράδα του έφερε στον κόσμο δίδυμα πουλάρια, που μάλιστα είναι υγιέστατα, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για τον ιδιοκτήτη του όμορφου αλόγου η έκπληξη ήταν μεγάλη, καθώς ήταν παρών καθ' όλη τη διάρκεια του τοκετού και δεν πίστευε στα μάτια του, όταν το αγαπημένο του ζώο γέννησε δίδυμα! «Είναι μια πολύ σπάνια γέννα! Τα δίδυμα πουλάρια της φοράδας του Στρατή Παλιβάνη στους Λάμπου Μύλους» σχολίασε ο Στρατής Μουφλουζέλλης, ο οποίος τράβηξε τις φωτογραφίες των «μωρών».

Για αρκετή ώρα μετά τον τοκετό και παρότι η φοράδα ήταν εξαντλημένη, φάνηκε να μη χαλάει το χατίρι στα νεογέννητά της, τα οποία αμέσως μόλις στάθηκαν στα πόδια τους άρχισαν να παίζουν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τη μαμά τους.

Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του χωριού και ο ιδιοκτήτης δέχτηκε τις επισκέψεις (!) και τα συγχαρητήρια των φίλων, οι οποίοι ήθελαν να δουν από κοντά τα πουλάρια. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον κ. Μουφλουζέλλη, το να γεννηθούν δίδυμα πουλάρια, εκτός του ότι είναι σπάνιο, αποτελεί και μοναδική εμπειρία για όσους βίωσαν από κοντά αυτές τις στιγμές: «Η φύση δεν ευνοεί την πολυδυμία στα άλογα και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων η φοράδα αποβάλλει πριν συμπληρώσει εννέα μήνες».