ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ολα όσα είπε από το βήμα της Βουλής | dete

ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ολα όσα είπε από το βήμα της Βουλής

Με αιχμές για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κινήθηκε κατά την ομιλία της στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε τη σημασία που έχουν ανθρωπιστικές σπουδές, λέγοντας ότι «εκφράσεις όπως "κυρία Τασία" και "κάποια κυρία" δείχνουν την αξία που έχουν αυτές οι σπουδές».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης προεκλογικά χρησιμοποιούσε την έκφραση «κυρία Τασία» οταν αναφερόταν στην τέως αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος είχε μιλήσει για «κάποια κυρία» όταν σχολίασε τις δηλώσεις της κ. Αναγνωστόπουλου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Αναφορικά με τα βασικά σημεία του δικού της άξονα, είπε τα εξής:

- Άμεση ψήφιση μεταβατικού πλαισίου για τη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ όπως διαδικασία εκλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ, εκδημοκρατισμός εκλογής μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης, επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων συγκλήτου με περισσότερες εξουσίες, εξορθολογισμός λειτουργίας συμβουλίων.

- Ρύθμιση ζητημάτων φοιτητικής μέριμνας και σίτισης.

- Επιδότηση ενοικίων για την κάλυψη αναγκών τουλάχιστον των πρωτοετών φοιτητών

- Ανάπτυξη του ανοικτού πανεπιστημίου με νέα επιστημονικά πεδία, φοίτηση χωρίς το σύστημα κλήρωσης, ανανέωση προσωπικού με νέους επιστήμονες, αύξηση υποτροφιών και ανάπτυξη τεχνολογίας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.