Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ στην Αιγείρα | dete

Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ στην Αιγείρα

Με την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας, άνοιξε τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ Αιγείρας, αποκλείοντας όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσαν να περάσουν οι κάτοικοι ώστε να προβάλουν αντίσταση. Το ένα μετά το άλλο, κοντέινερ και απορριμματοφόρα μεταφέρουν και εναποθέτουν απορρίμματα, ενώ ανάστατοι είναι οι κάτοικοι που καταγγέλλουν κατάλυση της Δημοκρατίας και αυταρχισμό.

Εκτελώντας εισαγγελική εντολή, οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν πραγματική «απόβαση» στην Αιγείρα. Παρόντες στην επιχείρηση είναι τόσο ο Εισαγγελέας όσο και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως η αστυνομία θα παραμείνει στο σημείο μέχρι να αποφορτιστεί η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Αιγιάλεια.

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει στον ΧΥΤΑ δέκα οχήματα με τους υπεύθυνους να αναφέρουν ότι τα απορρίμματα που μεταφέρουν είναι από την Ανατολική Αιγιάλεια.

ΜΑΤ βρίσκονται τόσο στην είσοδο του ΧΥΤΑ όσο και σε κάθε δρόμο που οδηγεί στον Χώρο, ζητώντας ταυτότητες από όσους επιθυμούν να περάσουν, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως αυθαίρετα και παράνομα η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, μη επιτρέποντας και στους αγρότες να πάνε στα χωράφια τους.

Καταγγέλλουν ακόμη την απαγόρευση του καλέσματος μέσω «ντουντούκας» που χρησιμοποίησαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους ώστε να συγκεντρωθούν στον ΧΥΤΑ. Απόψε στις 8.30 το βράδυ έχει προγραμματιστεί λαϊκή συνέλευση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρας όπου θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πηγή:protionline.gr