Τα μέλη του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών έκοψαν την πίτα τους | dete

Τα μέλη του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών έκοψαν την πίτα τους

Τη Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Νέο Έτος 2017. Η ανωτέρω εκδήλωση περιελάμβανε:

• Kοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

• Aναφορά για την αξία της συνέχισης της μουσικής μας Παράδοσης, από την Ελένη Παπαπροκοπίου, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, μουσικό και ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών, καταγόμενη από αξιόλογη παραδοσιακή μουσική οικογένεια.

• Mουσική παρουσίαση τραγουδιών της παράδοσης των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας από φοιτήτριες και μαθήτρια-μέλη του Ομίλου.

• Xορευτική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα τμήματα του Ομίλου (παιδικά, εφηβικό, εργαζομένων και φίλων και φοιτητών), με αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Τα παραπάνω πλαισίωσαν μουσικά: Δουκλιά Σοφία, Παπασταύρου Μαρία, κιθάρες-τραγούδια, φοιτήτριες – μέλη του Ομίλου και η Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα, μαντολίνο-τραγούδι, από το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Ομίλου. Τραγούδησαν ακόμα: Χριστοπούλου Κωνσταντίνα, Δεσύλλα Ευτυχία, Ζαφειράκη Ευσταθία, Σκόνδρα Κατερίνα, Μικρώνη Νικολία.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Νικόλαος Μήλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γρηγόριος Φαρμακόπουλος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και εκπλήρωση των προσδοκιών τους. Αναφέρθηκε στις κυριότερες δραστηριότητες του Ομίλου κατά το έτος 2016.

Για το 2017 ο Όμιλος θα συμμετέχει στα Πολιτιστικά 2017 του Πανεπιστημίου και σε άλλες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την χορευτική παράδοση του τόπου μας και τον Πανεπιστημιακό πολιτισμό, πάντα με την συνεισφορά των μελών-χορευτών και χορευτριών που συμβάλουν με τη συμμετοχή τους τα μέγιστα στις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Ομίλου.

Το Δ.Σ. του Ομίλου ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη στις δραστηριότητές του: τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, την Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, το Δ.Σ. του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Επίσης τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πατρέων, τις σχολικές επιτροπές του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πατρών και το 11ο Λύκειο για την παραχώρηση αιθουσών για τις καθημερινές πρόβες του Ομίλου στην Πάτρα, τον Αιδεσιμολογιότατο πατέρα Νικόλαο Μήλα που ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και όλα τα μέλη του Ομίλου (εργαζόμενους, φοιτητές, γονείς, παιδιά εργαζομένων και φίλους). Ακόμα ευχαρίστησε τον χοροδιδάσκαλο κ. Γρηγόριο Μικρώνη, όλους τους παρευρισκόμενους, τον κ. Δημητρόπουλο Γεώργιο, ιδιοκτήτη του Ζαχαροπλαστείου Allegro για την προσφορά της βασιλόπιτας, καθώς και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Rania Tours που προσέφερε το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Παπαθανασόπουλος Σπήλιος πρώην Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου, η Βαρβαρίγου Μαριετίνα πρόεδρος Θεατρικής ομάδας εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών, μέλη ΔΕΠ, ο Ρούσσος Ιωάννης εκπρόσωπος Αδελφότητας Φιλιωτών Καλαβρύτων, ο Πολυβίου Ανδρέας πρώην πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, ο Κουσουρίδας Ιωάννης πρώην πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Νομού Αχαΐας, πολλά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τα μέλη του Ομίλου και πολλοί φίλοι του.

Με τη Βασιλόπιτα προσφέρθηκαν αναψυκτικά προσφορά του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους Γρηγόριο Φαρμακόπουλο-Πρόεδρο, Ανδρέα Χαραλαμπόπουλο-Αντιπρόεδρο, Εφηλιάνα Ηλιοπούλου-Ταμία, Αικατερίνη Σκόνδρα-Γενική Γραμματέα και Αθανάσιο Κοτρώτσο, Χριστίνα Ανυφαντή, Αλέξανδρο Οικονομάκη-μέλη, ευχήθηκε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ανανέωσε το ραντεβού του Ομίλου για το άμεσο μέλλον με πολλές πολιτιστικές εκπλήξεις.