Τα κρούσματα σε Αχαΐα και Ηλεία: Οι νοσηλευόμενοι στο Ρίο και η ιχνηλάτηση των επαφών

16.08.2020 / 6:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios

Oι τοπικές υγειονομικές αρχές παρακολουθούν την αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα , καθώς όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 4 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν και αφορούν στην Αχαϊα είναι νεαροί 20 -25 ετών και μάλιστα έχουν επιστρέψει πρόσφατα από διακοπές σε νησιά του Αιγαίου. Η κατάστασή τους ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς έχουν ήπια συμπτώματα .
Την Παρασκευή διαγνώστηκε 20χρονος πατρινός θετικός στον κορονοϊό. Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν από κορονοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις γυναίκες από 50 ως 85 ετών, οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα, αλλά, διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία, Καλαμάτα και Αργολίδα. Η μία γυναίκα ωστόσο, σχετίζεται με κρούσμα στην Πάτρα. Πάντως, και οι τρεις νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και καμία δεν ήταν διασωληνωμένη.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ η ιχνηλάτιση επαφών, των τριών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία, μετά από επιστροφή από τις διακοπές τους σε νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.
Κατά πληροφορίες πρόκειται για επαφές σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η οποία ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ, μετά την εμφάνιση ανησυχητικών συμπτωμάτων -ήπιας μέχρι στιγμής μορφής- στο προσωπικό.
Η επιχείρηση φέρεται να απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων και η ανησυχία στην περιοχή είναι έκδηλη. Μάλιστα, το κλιμάκιο θα παραμείνει στην Ηλεία και θα προβεί σε ελέγχους και σε άλλες επιχειρήσεις του νομού, όπως τόνισε εξάλλου ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ και πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Παρασκευόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση για να ξεκινήσει «εκστρατεία» ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, που δυστυχώς λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, από την επιστροφή ατόμων από τις διακοπές τους, σε άλλα μέρη και κυρίως νησιά.
Αρχικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάρει δείγματα από την περιοχή του κάμπου που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, ως προς τα «ύποπτα» κρούσματα. Θα ακολουθήσουν σαρωτικοί έλεγχοι και σε άλλες επιχειρήσεις του νομού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα