Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Λονδίνο | dete

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Λονδίνο

Τα ελληνικά κόμματα καταδικάζουν με μήνυματά τους την επίθεση στο Λονδίνο και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

ΚΚΕ: Ο Βρετανικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί

Καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο το ΚΚΕ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό κόμμα τονίζει την αλληλεγγύη του στο βρετανικό λαό «ο οποίος πρέπει να επαγρυπνεί -όπως και οι άλλοι λαοί- για το ρόλο που παίζουν οι διάφοροι εγκληματικοί μηχανισμοί των οποίων οι ενέργειες αξιοποιούνται για την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του».

Τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει η Ένωση Κεντρώων

Τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων.

Επίσης, η ΕΚ καταγγέλλει την τρομοκρατία και ζητά να συνεργαστεί η Ελλάδα, στο μέτρο των δυνάμεών της και σε όλα τα επίπεδα, με τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΕΚ εκτιμά ότι «η τρομοκρατία προχωρά όσο η παγκόσμια κοινότητα επικεντρώνεται στα συμπτώματα, δηλαδή στα τρομοκρατικά χτυπήματα και όχι στις αιτίες που δίνουν τροφή και "άλλοθι" στους τρομοκράτες. Όσο δεν ειρηνεύει η Μέση Ανατολή και ο μουσουλμανικός κόσμος, η τρομοκρατία θα ανθεί».

Μήνυμα Εκπρόσωπου Τύπου ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου 

«Το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους εκτός του δράστη και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 29 στην καρδιά του Λονδίνου, δυστυχώς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατίες του Δυτικού κόσμου και στις οποίες η ασφάλεια είναι διαρκές ζητούμενο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων».