Τα δωρέαν φάρμακα σε συνταξιούχους του ΕΚΑΣ δεν ισχύουν – Γκάφα Κικίλια | dete

Τα δωρέαν φάρμακα σε συνταξιούχους του ΕΚΑΣ δεν ισχύουν - Γκάφα Κικίλια

Για «κοροϊδία» του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προς συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ κάνουν λόγο και φαρμακοποιοί Πάτρας.

Και τούτο γιατί ήδη από χθες έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους τόσο των συνταξιούχων αυτών όσο και του κλάδου από τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή, περί μηδενικής τους συμμετοχής σε όλα τα φάρμακα.

Ήδη ασθενείς προσφεύγουν στους φαρμακοποιούς τους και αναφέρουν τα όσα άκουσαν από τον κ. Κικίλια, φέροντάς τους σε δύσκολη θέση καθώς εκείνοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η υπουργική εξαγγελία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος στα φαρμακεία, καθώς οι ασφαλισμένοι επιμένουν κατά την εκτέλεση των συνταγών τους να μην πληρώσουν συμμετοχή βασιζόμενοι στις δηλώσεις του Υπουργού.

Όπως εξηγεί σε σχετική του ανακοίνωση για το θέμα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής μηδενική συμμετοχή έχουν μόνο όσοι την δικαιούνται σύμφωνα με την διάγνωσή τους και μόνο στην περίπτωση που επιλέξουν γενόσημο φάρμακο.

Αν επιλέξουν πρωτότυπο, θα επιβαρυνθούν με την διαφορά της τιμής. Αυτή όμως η επεξήγηση ουδέποτε έγινε από τον κ. Κικίλια αφού στο σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, απάντησε επανειλημμένα ότι η μηδενική συμμετοχή των συνταξιούχων που έχει χάσει το ΕΚΑΣ θα ισχύσει ανεξαιρέτως για όλα τα φάρμακα είναι αυτά είναι πρωτότυπα, είτε είναι γενόσημα.