Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ – Δείτε live | dete

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ - Δείτε live

Το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

«Η Ανάπτυξη Για Όλους θα ήταν ένα ακόμη σύνθημα, αν δεν είχε το βάθος της ιδεολογίας μας: Δηλαδή την παραγωγή νέου πλούτου που θα μοιράζεται δίκαια» αναμένεται να τονίσει ενώ θα έχει αρκετές αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Επίσης θα υπάρχουν εκτενείς αναφορές στο κυβερνητικό έργο αλλά και στα λάθη που γίνονται. «Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύω. Απ΄την άλλη, όμως, ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος» θα πει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ειδικά αναφορά για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων.

«Στα μέτωπα αυτά, πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό. Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας» αναμένεται να πει μεταξύ άλλων.

Επιπλέον αναφερόμενος στο αναμένεται να τονίσει πως η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει: «Τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα. Ισχύει νέο καθεστώς για το Άσυλο. Και τα νησιά ανακουφίζονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα» αλλά θα προσθέσει: «Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα».