Ταξίδεψαν με ένα Nissan LEAF για 8.000 μίλια και χρειάστηκαν συνολικά 111 φορτίσεις

Το Nissan LEAF AT-EV της Plug In Adventures γίνεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που τερματίζει στο Ράλι Μογγολίας.

 

Ο Κρις και η Τζούλι Ράμσεϊ, ένα ζευγάρι Σκωτσέζων γνωστοί και ως Plug In Adventures, διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού του Ράλι Μογγολίας στο Ουλάν-Ούντε. Ήταν και η πρώτη συμμετοχή που κατάφερε να ολοκληρώσει την επική διηπειρωτική πρόκληση με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τροποποιημένο Nissan LEAF, που ονομάστηκε AT-EV.

Ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Ιουλίου και ταξίδεψαν 8.000 μίλια μέσω 13 χωρών. Στην διάρκεια του ταξιδιού τους, φόρτισαν το αυτοκίνητό τους 111 φορές, κάτι λιγότερο από 100 λίρες σε κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, φτάνοντας στην γραμμή τερματισμού της Σιβηρίας, στα βόρεια σύνορα με τη Μογγολία.

Στη συνέχεια, το Nissan LEAF θα ταξιδέψει με τρένο, μαζί με άλλα οχήματα που συμμετείχαν στο Ράλι Μογγολίας, με προορισμό την Εσθονία, όπου θα συνεχίσουν το ταξίδι τους οδηγώντας πίσω στην πατρίδα τους, στο Αμπερντίν. Συνολικά, το ζευγάρι θα διανύσει πάνω από 10.500 μίλια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο Κρις και η Τζούλι χρησιμοποίησαν ένα εκτεταμένο δίκτυο ταχυφορτιστών, που προσφέρουν φόρτιση της μπαταρίας κατά 80% σε μόλις 30 λεπτά. Ωστόσο, από τη στιγμή που διέσχισαν τη Βουλγαρία, αλλά και πέρα από αυτήν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν περιορισμένο αριθμό επιλογών ταχείας φόρτισης και αντ' αυτού στράφηκαν σε μια ποικιλία εναλλακτικών λύσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που περιελάμβαναν μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, ξενώνες, κουρείο, ταχυδρομείο, συνεργεία, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και εκθέσεις γεωργικών μηχανημάτων, ένα αστυνομικό τμήμα, καθώς και τρεις πυροσβεστικούς σταθμούς στη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να «επιστρατεύσουν» μέχρι και έναν εκπαιδευμένο ηλεκτρολόγο, προκειμένου να συνδέσει το LEAF απευθείας με έναν πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας, στη μέση ενός δάσους της Σιβηρίας.