Τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου αλεξιπτωτιστή – Άλματα από τις Ειδικές Δυνάμεις και τον αδελφό του – ΦΩΤΟ

08.09.2020 / 9:28
720_738532_2af028f484-a22201d5d88d84c9

Στη «γλώσσα» των αλεξιπτωτιστών λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις τις φοβίες σου είναι να τις αντιμετωπίσεις. Και πάντα σε περιόδους δύσκολους η εκπαίδευση γίνεται πιο εντατική. Ακριβώς για να μην υπάρχει περιθώριο να καλλιεργηθεί οποιουδήποτε είδους φοβία ή αναστολή.

Αυτή τη φορά οι συνάδελφοι του άτυχου 34χρονου αλεξιπτωτιστή του ΕΤΑ, Κώστα Μελιγκώνη, είχαν διπλό στόχο. Ο κυριότερος ήταν να τιμήσουν τη μνήμη του.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ΓΕΕΘΑ στη δημοσιότητα, χθες Δευτέρα, εκτελέστηκαν άλματα ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων και στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου, μετά το δυστύχημα της νύκτας 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020 στο οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο ΕΠΟΠ Λοχίας κατά την εκτέλεση επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως στην ίδια Ζώνη Ρίψεως.

​Στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος C- 130 και ελικόπτερο CH 47D,συμμετείχαν σύσσωμο το προσωπικό της Μονάδας στην οποία ανήκε ο εκλιπών αλεξιπτωτιστής, ο Διοικητής και επιτελείς της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και ο ΕΠΟΠ Λοχίας Ν., αδελφός του θανόντος, ο οποίος υπηρετεί στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

​Πριν από την εκτέλεση των αλμάτων, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος παρουσία του προσωπικού που συμμετείχε στη δραστηριότητα και του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ, «​Η καθολική εκτέλεση του άλματος επιβεβαιώνει την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το μοναδικό πνεύμα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα