Τίμησαν τη δεκανέα που σκαρφάλωσε σε ιστό για να ξεμπερδέψει τη σημαία | dete

Τίμησαν τη δεκανέα που σκαρφάλωσε σε ιστό για να ξεμπερδέψει τη σημαία

Η πατριωτική κίνησή της να σκαρφαλώσει στον ιστό και να ξεμπερδέψει την ελληνική σημαία που είχε τυλιχθεί από τον αέρα δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Ετσι, χθες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης τίμησε την όμορφη δεκανέα ΕΠΟΠ Βασιλική Μπουμπουλούδη, μητέρα ενός παιδιού, που έκανε περήφανους όλους τους Θρακιώτες, μετά τη θεία λειτουργία που έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης επιβράβευσε την κίνηση της κοπέλας, που προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, δίνοντάς της και μια ελληνική σημαία. Η στρατιωτικός απέσπασε χειροκροτήματα, ενώ οι γονείς της Πόλυ και Κώστας, που ταξίδεψαν από το χωριό Παλιούρι Διδυμοτείχου για να την καμαρώσουν, δεν μπορούσαν να κρύψουν τα δάκρυά τους. Πριν από έναν μήνα, η νεαρή στρατιωτικός μόλις είχε τελειώσει την υπηρεσία της όταν, περνώντας μπροστά από το ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης, είδε τη σημαία μας μπερδεμένη από τον δυνατό αέρα, να μην κυματίζει.

Δίχως δεύτερη σκέψη σκαρφάλωσε στον ιστό και την ξεμπέρδεψε, παρουσία περαστικών οι οποίοι κοιτούσαν αποσβολωμένοι. Αμέσως όλοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κάποιοι με δάκρυα στα μάτια τής έσφιξαν το χέρι, ζητώντας τα στοιχεία της για να μεταφέρουν στους ανωτέρους της την αξιοθαύμαστη κίνησή της. Εκείνη από σεμνότητα δεν θέλησε να το κάνει, αλλά στις μικρές κοινωνίες -σχεδόν- όλα γίνονται γνωστά. Ετσι, δεν άργησε να γίνει γνωστή και η ταυτότητα της στρατιωτικού.