Τέλος τα 500ευρα -Πότε θα αντικατασταθούν, ποιοι θα δηλώσουν πώς έφτασαν στα χέρια τους | dete

Τέλος τα 500ευρα -Πότε θα αντικατασταθούν, ποιοι θα δηλώσουν πώς έφτασαν στα χέρια τους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το τέλος στην εκτύπωση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά θα συνεχίσουν να βρίσκονται εν ισχύ, δεν θα καταργηθούν και δεν θα αποσυρθούν άμεσα. Θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι την αντικατάσταση όλων των αξιών χαρτονομισμάτων ευρώ από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2, των οποίων η μεγαλύτερη αξία θα είναι τα 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η αντικατάσταση των πρώτων χαρτονομισμάτων ευρώ του 2002 από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2 ξεκίνησε το 2013 και μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί τα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ.

Η ανταλλαγή στις τράπεζες
Σε ότι αφορά την χαρτονομισμάτων 500 ευρώ σε κεντρικές τράπεζες, οι κάτοχοί τους θα πρέπει να δηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν τα χαρτονομίσματα στα χέρια τους. Το πιθανότερο είναι πως αυτή η υποχρέωση θα ξεκινάει για πάνω από μία συγκεκριμένη συνολική αξία.