Τάσος Σταυρογιαννόπουλος: Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

27.10.2020 / 14:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
stayrogianno-1280x720-1

Σε μήνυμά του ο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αναφέρει τα εξής:


«Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα από άκρη σε άκρη. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για τον απανταχού ελληνισμό, ημέρα υπερηφάνειας και οφειλόμενης τιμής, σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού. Αποτελεί, επίσης, ημέρα μνήμης της θυσίας των προγόνων μας για την προάσπιση της ελευθερίας, αλλά και διδαχής για τις νεότερες γενιές. Τα διδάγματα από το έπος του 1940 και της εθνικής αντίστασης αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη για την πορεία του έθνους μας.


Σε εκείνον τον άνισο αγώνα πριν 80 χρόνια καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δε σκέφτηκε αν θα πράξει το καθήκον του. Κανένας δεν είχε ενδοιασμούς. Όλοι μαζί, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και συμμετείχαν ενεργά στην εθνική αντίσταση, γράφοντας με το αίμα τους χρυσές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Η ομοψυχία και η ενότητα του λαού μας υπερέβησαν τις δυσκολίες και της ανισότητες του αγώνα.
Σήμερα, λόγω της απειλής της φονικής πανδημίας δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των προηγούμενων χρόνων. Ωστόσο, τούτο δεν περιορίζει καθόλου την εθνική μας υπερηφάνεια και δεν υποστέλλει τη σημαία της δόξας και της τιμής.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στη σφυρηλάτηση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καθώς και στη μεγιστοποίηση της διδαχής από την ιστορική επέτειο. Καλούμαστε να συμβάλουμε, ώστε η νέα γενιά να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να βροντοφωνάξει το δικό της ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα