Σύψας: Χρειάζονται νέα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

30.09.2020 / 19:39
γκο-1-208

Ο λοιμωξιολογός και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, ανέφερε ότι είναι πιθανό να ληφθούν νέα μέτρα και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας

«Δυστυχώς έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και παραβίασης των τεσσάρων βασικών κανόνων. Η εικόνα που βλέπουμε δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της κατάστασης της επιδημίας», ανέφερε αρχικά στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο Νίκος Σύψας.

Για το αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν, ο κ. Σύψας τόνισε πως «ό,τι είναι να δώσουν μάλλον το έχουν δώσει. Είναι πιθανό να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα, όχι οριζόντια, αλλά μικρές παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται».

Στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως: «η κυριότερη παρέμβαση πρέπει να γίνει στο κέντρο της Αθήνας, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας και πρέπει να περιλαμβάνει εκτεταμένο testing των κατοίκων της περιοχής, ιχνηλάτηση, απομόνωση των κρουσμάτων, δημιουργία ειδικών ξενοχοδείων για τα θετικά κρούσματα κι έτσι θα περιορίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του».

Επίσης ο Νίκος Σύψας τόνισε πως είναι απαραίτητες και οι παρεμβάσεις στα ΜΜΜ: «Η χωρητικότητα πρέπει να είναι στο 60% άλλα δεν τηρείται. Χρειάζονται περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα