Σύψας: Δεν θέλουμε δεύτερο lockdown. Aυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας

30.09.2020 / 8:57
Sipsas

Αβεβαιότητα υπάρχει για τον χειμώνα σχετικά με τον κορονοϊό, καθώς το δεύτερο κύμα χτύπησε πολύ νωρίς, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ Νίκο Σύψα. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σύψας τόνισε ότι δεν θέλουν να υπάρξει ένα δεύτερο γενικό lockdown, καθώς αυτό θα κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όπου παρακολουθούν παράλληλα πολλές παραμέτρους που αφορούν την επιδημία και την αντοχή του συστήματος υγείας.

«Σε συνδυασμό αυτών των παραμέτρων ορίζουμε λοιπόν μια περιοχή σε μια κατάσταση πράσινη -καλή, κίτρινη -λιγότερο καλή, πορτοκαλί είναι η Αττική αυτή τη στιγμή ή κόκκινη που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα» ανέφερε.

Ο λοιμωξιολόγος εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή «πιο αποφασιστικό μέτρο είναι η δυνατότητα του συστήματος υγείας να εξυπηρετήσει τα περιστατικά και ειδικά την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ. Αυτός είναι ένας δείκτης που μας δείχνει αν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα ή όχι, είπε»

Για τα κρούσματα στα σχολεία ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «η κατάσταση που υπάρχει είναι αντανάκλαση της επιδημίας στην κοινωνία. Το αναμέναμε ότι θα είχαμε κρούσματα ωστόσο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σχολείων λειτουργούν, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα