Σύψας: Αν χρειαστεί, η χώρα θα κλείσει – Ευτυχώς προλάβαμε διασπορά στους νέους | dete

Σύψας: Αν χρειαστεί, η χώρα θα κλείσει – Ευτυχώς προλάβαμε διασπορά στους νέους

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα «κλείσει» εάν χρειαστεί και πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. «Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία».
«Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς» διαβεβαίωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι η επαρχία Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα. Όσο για το αν θα έχει χρονιά προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κορονοϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς...».

« Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα» κατέληξε ο κ. Σύψας.