Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας: “Αυτό καταφέραμε;”

07.10.2020 / 16:34
gko-3-2

Ανακοίνωση με το ερώτημα «αυτό καταφέραμε;, εξέδωσε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας – ΣΚΕΑΝΑ με αφορμή την εικόνα που παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης στις σκάλες Αγ. Νικολάου στην Πάτρα που στις 12 τα μεσάνυχτα ήταν γεμάτες νεαρόκοσμο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, σήμερα,στις 00:00 ξεκίνησε η επιβολή του lockdown για την Αχαΐα και μαζί με αυτήν, η καταστροφή των βραδινών καταστημάτων μας. Κι από σήμερα ζούμε το αναμενόμενο…και το οποίο είχαμε καυτηριάσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Κλείσαμε τα καταστήματα μας και οι πολίτες, νέοι κυρίως στην ηλικία,συναθροίστηκαν σε σκάλες, σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, κατά εκατοντάδες για να συνεχίσουν την διασκέδαση τους. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με την εμφάνιση πλανόδιων πωλητών αλκοόλ.

Θεωρούμε λοιπόν, τουλάχιστον παράλογο να κλείνουν οι ελεγχόμενοι χώροι της εστίασης, όπου εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας και να αφήνει το κράτος με εντολή του τον κόσμο να διασκεδάζει ανεξέλεγκτα σε χώρους που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να ελεγχθούν.

Αφανίζουμε δηλαδή, έναν κλάδο στον βωμό της προστασίας κατά της πανδημίας και από την άλλη δεν καταφέρνουμε τίποτα, αντιθέτως δημιουργούμε υγειονομικές βόμβες.

Κατανοούμε πως είναι λεπτός ο χειρισμός της επέμβασης των αρχών σ’ ένα πλήθος νέων που διασκεδάζουν, αλλά θεωρούμε άδικο να εφαρμόζονται οι νόμοι σε δύο ταχύτητες.

Θέλουμε όλοι μας να βγούμε από το κακό. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και αυτό θέλει άλλες αποφάσεις. Η τιμωρητική και εξοντωτική επιβολή κυρώσεων δεν μας αξίζει. Πληρώσαμε το κάθε τίμημα και το πληρώνουμε καθημερινά, αναφέρουν τέλος οι καταστηματάρχες εστίασης της Πάτρας και του νομού Αχαΐας.   

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα