Σύλλογος Απανταχού Καρουσιωτών: Ανασύροντας μνήμες από το παρελθόν | dete

Σύλλογος Απανταχού Καρουσιωτών: Ανασύροντας μνήμες από το παρελθόν

Την 41η πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο Προοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος των Απανταχού Καρουσιωτών "Ο Αγιος Δημήτριος".
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικής φωτογραφίας και ξενάγηση στις 70 ιστορικές φωτογραφίες από τα προσωπικά και οικογενειακά λευκώματα των Καρουσιωτών.
Ακολούθησε η τακτική ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου στην οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΔΣ για τη χρονιά που πέρασε. Είχε προηγηθεί η αναλυτική παρουσίαση της δράσης και του έργου του συλλόγου με προβολή διαφανειών από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γρηγόρη Κουτρόπουλο.
Στη συνέχεια, τιμήθηκαν τρία πρόσωπα για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά τους στον Σύλλογο.
> Ο Ηλίας Σταματόπουλος ως «ιθύνων νους» και πρωτεργάτης της δημιουργίας του Συλλόγου,
> ο Αγησίλαος Πλώτας ως πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου (1980-1981) και τέλος
> ο Παναγιώτης Πλώτας ως δεύτερος κατά σειρά διατελέσαντας πρόεδρος του Συλλόγου (1982-1983).
Υστερα, ο Παναγιώτης Κούκας ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους. Ακολούθως, ο πρόεδρος κάλεσε διαδοχικά να κόψουν ένα κομμάτι της πίτας, τον πρόεδρο της κοινότητας Μικρού Ποντιά Καλαβρύτων Αθανάσιο Φραντζή, τον πρόεδρο της κοινότητας Προφήτη Ηλία (Γκέρμεσι) Καλαβρύτων Νικόλαο Πλώτα, τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Τρύφωνα Φωτόπουλο, τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αναστάσιο Πλώτα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥ Χαλανδρίτσας, Βασίλη Κοτσώνη καθώς και τον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Λεοντιτών Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών και Φίλων των Δεμεστίχων, Αγγελική Τσάμη και τον Αντώνη Φετεκέκη ως τον απανταχού Καρουσιώτη που ταξίδεψε από πιο μακριά για την εκδήλωση.
Επειτα, ακούστηκαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων από το κλαρίνο του μικρού Παναγιώτη Κουτρόπουλου και τον διαδέχτηκε ο νεαρός Βασίλης Πετρουλής ο οποίος έπαιξε με το μπουζούκι του τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση των εισαχθέντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Μπαλαλά Χρυσούλα του Γεωργ., ΓΕΛ Δεμενίκων) και αριστευσάντων μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Πετρουλής Βασίλης του Γερ., ΓΕΛ Δεμενίκων, Καλογερής Γεώργιος του Δημ., Πειραματικό Λύκειο Πατρών, Πετρουλή Παρασκευή του Γερ., Γυμνάσιο Δεμενίκων, Κουτροπούλου Αικατερίνη του Αντ., Γυμνάσιο Δεμενίκων, Μπεκιάρη Αφροδίτη του Ηλ., Γυμνάσιο Οβρυάς, Πετρουλή Λουκία του Γερ., Γυμνάσιο Δεμενίκων και Καλογερής Ευάγγελος του Δημ., Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών).