Σύλληψη 44χρονου για «αέριο γέλιου» στον Λαγανά | dete

Σύλληψη 44χρονου για «αέριο γέλιου» στον Λαγανά

Δεν ξεκίνησε καλά - καλά η τουριστική περίοδος και οι επιτήδειοι άρχισαν να διαθέτουν προς πώληση στα τουριστικά νησιά το επικίνδυνο «αέριο γέλιου» ή hippy crack, όπως είναι η διεθνής ονομασία του! Η πρώτη σύλληψη έγινε στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στο μπαρ όπου ήταν υπεύθυνος λειτουργίας ένας 44χρονος Έλληνας, διαπίστωσαν ότι διέθετε στους πελάτες του 16 αμπούλες με το συγκεκριμένο αέριο κι έτσι του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για νοθεία τροφίμων και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που του άσκησε την αντίστοιχη δίωξη.

Το «αέριο του γέλιου» έχει συνδεθεί με θανάτους σε Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, ενώ στα Μάλια πέρυσι τον Ιούλιο είχε πέσει σε κώμα μια 18χρονη Βρετανίδα , η οποία τελικά έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της χώρας της όπου είχε μεταφερθεί. Το υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου με την γλυκιά μυρωδιά και γεύση που προκαλούν ολιγόλεπτη ευφορία μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς να προκαλέσει ασφυξία, επιληπτικές κρίσεις ή και εμφράγματα!