Είναι αδιανόητο σε εμάς, δημόσια να μας λένε να υπακούμε στις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και από την άλλη πίσω από τις πλάτες μας, αυτές, κάποιοι, για τους δικούς τους προφανώς λόγους, να τις καταπατούν, όπως στην προκειμένη περίπτωση. 

επίσης νοιώθουμε έντονα αγανακτισμένοι όταν βλέπουμε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία ενημέρωση και επίσημη απόφαση, ξαφνικά να λειτουργούμε ως Νοσοκομείο αναφοράς.

βεβαίως αγανακτούμε διπλά όταν βλέπουμε όλα αυτά  να γίνονται ως επί το πλείστον γιατί κάποιοι θέλουν ή αν το θέλετε επιδιώκουν αυτές τις εξελίξεις για να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες και προκλητικές τους παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο μας και να πειραματίζονται με τις ζωές μας, επιβάλλοντας σε Συναδέλφους μας να πάνε δίπλα σε ασθενείς  με ελλιπή μέτρα προστασίας και αυτοσχεδιασμούς και όχι μόνον.

Zητάμε άμεσα από την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και την Υ.Πε, να μας ενημερώσουν αν γίναμε Νοσοκομείο αναφοράς η όχι.  Αν ναι, να μας προσκομίσουν αμέσως την σχετική απόφαση του Υπουργείου που έχει και την σχετική αρμοδιότητα, αλλά και τις εγγυήσεις των σχετικών  χωροταξικών παρεμβάσεών τους για τους θαλάμους αρνητικής πίεσης και όχι μόνον, ειδάλλως να απομακρύνουν άμεσα το εν λόγο περιστατικό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, να λειτουργήσει για τον εξοστρακισμό κάποιων και την εκ του πονηρού πρακτική  κάποιων άλλων που επιδιώκουν με τρικλοποδιές που είναι υπαρκτές το δικό τους προσωπικό όφελος για την επόμενη ημέρα".