ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ Η ΓΙΩΤΑ ΚΟΚΟΗ: «Με δάγκωσε μαύρη χήρα και με είχαν «ξεγραμμένη»! ΦΩΤΟ | dete

ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ Η ΓΙΩΤΑ ΚΟΚΟΗ: «Με δάγκωσε μαύρη χήρα και με είχαν «ξεγραμμένη»! ΦΩΤΟ

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρίου, μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν στον θάλαμο στο οποίο βρισκόταν η Γιώτα Κοκοή. Ακριβώς έξω ο σύζυγος και τα παιδιά της. Ενας γιατρός φώναξε: «Να ανάψετε ένα κεράκι». Την είχαν ξεγραμμένη και σώθηκε από θαύμα και μέσα από μία χρονική συγκυρία και ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο της. «Υπάρχει μαύρη χήρα στην Ελλάδα;» αναρωτιόντουσαν κάποιοι. Κι όμως υπάρχει. Και η κυρία Κοκοή, δεν είναι το μοναδικό της θύμα.

 

Όλα ξεκίνησαν πριν δέκα ημέρες σε κάποιο κτήμα που διατηρεί η οικογένεια της κυρίας Κοκοή έξω από το Σταυροδρόμι Τριταίας. Μάζευαν τριφύλλι και το δεματοποιούσαν. Η κυρία Κοκοή θέλησε να ξεκουραστεί, αναποδογύρισε ένα «δεμάτι», το κοίταξε προσεκτικά για κάποιο έντομο ή φίδι και κάθισε πάνω. Και μετά από λίγο ένιωσε ένα δυνατό τσίμπημα στο πόδι. Είδε μία μαύρη αράχνη με χοντρή κοιλιά και κόκκινη μύτη,. Δεν πήγε ο νους της ότι ήταν η πιο θανατηφόρα αράχνη στον κόσμο, χειρότερη και από την ταραντούλα, με τοξικό δηλητήριο που προκαλεί παράλυση και θάνατο. Η γυναίκα αρχικά δεν έδωσε και τόση σημασία, όμως λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να μην νιώθει καλά. Είδε ότι το τσίμπημα ήταν σε τρία σημεία στο πόδι της. Αποφάσισε να πάει μέχρι το Νοσοκομείο. Οδήγησε μέχρι το Σταυροδρόμι, στη συνέχεια έφθασε στο Διάσελο και εκεί ένιωσε… ότι όλα σβήνουν. Για καλή της τύχη την είδε ένας κάτοικος του χωριού ο οποίος την μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας. Της χορήγησαν κορτιζόνη και μάλιστα σε διπλή δόση, ενώ της έκαναν και περαιτέρω φαρμακευτική αγωγή. Οι πόνοι της ήσαν αφόρητοι. Η γυναίκα φώναζε «σώστε με πεθαίνω»! Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας της Πάτρας». Οι γιατροί έπεσαν… πάνω κατά πάνω! Είχαν ήδη διαγνώσει (και από την περιγραφή της γυναίκας) πως επρόκειτο για δάγκωμα από την δηλητηριώδη αράχνη που φέρει το όνομα «μαύρη χήρα»! Σπάνιο είδος στην Ελλάδα, όμως… ζει και εδώ!

 

Αντίδοτο δεν υπήρχε. Ετσι της χορήγησαν άλλου είδους φάρμακα, ενώ το αντίδοτο έφθασε από την Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα και της χορηγήθηκε αμέσως. Μάλιστα μεταφέρθηκε για κάποιες ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να της χορηγηθεί το αντίδοτο. Το οποίο ευτυχώς… συνέδραμε αποτελεσματικά ώστε η γυναίκα να μην χάσει την ζωή της.

 

Νοσηλεύθηκε επί 6 ημέρες σε θάλαμο του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» ώστε να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο που τυχόν θα αντιμετώπιζε. Και τα κατάφερε. Την περασμένη Τρίτη έλαβε το εξιτήριο.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ