Σχολικά γεύματα για 185.311 μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα

02.09.2020 / 15:11
ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÍÁÑÎÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ Ó×ÏËÉÊÇÓ ×ÑÏÍÉÁÓ ÓÇÌÅÑÁ  ÓÅ ÏËÁ ÔÁ Ó×ÏËÅÉÁ-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Πραρασκευασμένα γεύματα, με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής, με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα μοιράζονται καθημερινά σε 185.311 μαθητές και μαθήτριες, καθώς για μία χρονιά ακόμη θα λειτουργήσει το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, περιλαμβάνοντας σχολεία από 77 ομάδες δήμων σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχε η κα Ζαχαράκη με την ηγεσία του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Στόχος του υπουργείου, είναι η έναρξη του προγράμματος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στην ασφαλή παράδοση των γευμάτων στους δικαιούχους ενώ, ταυτόχρονα εξετάστηκαν προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν, καθώς και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων αφορά χιλιάδες οικογένειες με χαμηλά ή αδύναμα εισοδήματα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα