ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ.Μητσοτάκης συντάσσεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών | dete

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ.Μητσοτάκης συντάσσεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι συντάσσεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υποστηρίξει σθεναρά αυτούς που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπαρήγαγε τα επιχειρήματά τους στο εσωτερικό και παράλληλα τους εξόπλισε με επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της.

Στην ανακοίνωση του γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζονται τα εξής:

«Συντασσόμενος με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε για μία ακόμα φορά περικοπές δαπανών, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, και ισοπέδωση του κράτους πρόνοιας. Ας σταματήσει ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει πολιτική κρύβοντας τις πραγματικές του θέσεις και ας απαντήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς προτείνει: Να αποδεχτεί η κυβέρνηση τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων;

Να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που παραβιάζουν την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και αγνοούν επιδεικτικά τα στοιχεία της Eurostat; Ζητά ο κ. Μητσοτάκης να υποχωρήσει η κυβέρνηση από μια συμφωνία, την οποία ακόμα και το κόμμα του έχει ψηφίσει στην Βουλή; Με την επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση του και τα μικροπολιτικά παιχνίδια, ο Κ. Μητσοτάκης βλάπτει τη χώρα.»