Συρία: Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επλήγη από ρωσικούς πυραύλους | dete

Συρία: Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επλήγη από ρωσικούς πυραύλους

Τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κτίριο επλήγη από βομβαρδισμούς που πραγματοποιούσαν στην περιοχή πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας.

Η οργάνωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου έγινε σκόπιμα από την πλευρά της Ρωσίας.

«ρόκειται για σκόπιμη επίθεση εναντίον εγκατάστασης παροχής ιατρικής φροντίδας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την ιατρική περίθαλψη από 40.000 ανθρώπους σε αυτήν την πολεμική ζώνη», είπε ο επικεφαλής της ΜΚΟ στην περιοχή, Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντένγκο.

Το νοσοκομείο «χτυπήθηκε» από τέσσερις πυραύλους σε δύο αεροπορικές επιδρομές, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Το νοσοκομείο είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται σε ένα χρονικό διάστημα που η κατάσταση στη Συρία δείχνει να ξεφεύγει εντελώς, αφού πέραν της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας και της Ρωσίας, από το απόγευμα του Σαββάτου έχει ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις και η Τουρκία, προκειμένου να περιορίσει την δράση των Κούρδων στα σύνορά της με την Συρία.