“Συν-Εργασία”: Αντίστροφη μέτρηση 6 ημερών για τις δηλώσεις του Αυγούστου | dete

"Συν-Εργασία": Αντίστροφη μέτρηση 6 ημερών για τις δηλώσεις του Αυγούστου

Στον τρίτο μήνα εφαρμογής του έχει μπει ο μηχανισμός οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας (Συν-Εργασία). Υπενθυμίζεται ότι αυτός προβλέπει καταβολή 60% της απώλειας του μισθού και επιδότηση του 100% των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών επί του μειωμένου μισθού, οδηγώντας στην κάλυψη έως και του ½ του συνολικού μη μισθολογικού κόστους όποιας επιχείρησης ενταχθεί στον εν λόγω μηχανισμό.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία, ως την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" τα στοιχεία των εργαζομένων (α΄ φάση δηλώσεων στο "Εργάνη"), τους οποίους θέλουν να εντάξουν στον εν λόγω μηχανισμό για τον μήνα Αύγουστο.

Προηγουμένως, όμως, θα πρέπει οι επιχειρήσεις-εργοδότες να έχουν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την οποία δηλώνουν τα ακαθάριστα έσοδά τους (σ.σ. τζίρο) σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς.