ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ: “Το παιχνίδι στον Χολαργό είναι μια ολόκληρη χρονιά!” | dete

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ: "Το παιχνίδι στον Χολαργό είναι μια ολόκληρη χρονιά!"

του Αλέξη Διγενή

Ο Χριστόφορος Κελεσίδης είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Έσπερου/ΑΟΠΑ την φετινή περίοδο που δίνει μάχη για να παραμείνει στην Β Εθνική. Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Πατρινή ομάδα αφού ήταν προσωπική επιλογή του Ανδρέα Κεσαπίδη με τον οποίο έχει συνεργαστεί 4 χρόνια στην παιδική και εφηβική ομάδα του Άρη, έχοντας πανηγυρίσει μαζί του δυο τίτλους.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ένωση Ιλίου έκανε ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια και στόχος του, όπως και των συμπαικτών του, αυτή την ώρα είναι να σωθεί η ομάδα.

Ο Χριστόφορος Κελεσίδης μιλάει στον «Κόσμο» και το dete.gr  για τους λόγους που η ομάδα έχει μπει σε βαθμολογικές περιπέτειες, για τις κρίσιμες δυο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

 

Γιατί ο Έσπερος/ΑΟΠΑ έχει μπλέξει σε περιπέτειες και κινδυνεύει με υποβιβασμό;

Πιστεύω ότι δεν κάναμε καλή αρχή. Θεωρώ ότι το ρόστερ μας και οι παίκτες που είμαστε στην ομάδα δεν είναι για να μπούμε σε περιπέτειες.  Έχουμε φτάσει πλέον σε αυτό το σημείο, έχουμε κάνει δυο σερί νίκες και πιστεύω ότι θα κάνουμε ακόμα δυο νίκες στις δυο τελευταίες αγωνιστικές και η ομάδα θα σωθεί.

 

Η νίκη επί της Ένωσης Ιλίου και με τον τρόπο που ήρθε ήταν φιλί ζωής;  Αύξησε τις ελπίδες για παραμονή;

Από την αρχή μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με το Ίλιο. Στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός μας αλλά εμείς θέλαμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι και ήρθε η νίκη με το τελευταίο καλάθι του Μαγιντόμπε.  Δεν το χάναμε αυτό το παιχνίδι και στην παράταση να πήγαινε θα το κερδίζαμε.  Σίγουρα με αυτή την νίκη και δυο νίκες στα δυο τελευταία παιχνίδια ελπίζουμε στην σωτηρία που είναι εφικτός στόχος.

 

 

Το παιχνίδι της Κυριακής στον Χολαργό είναι μια χρονιά ολόκληρη; Με νίκη αγκαλιάζετε την παραμονή;

Με νίκη στον Χολαργό κατά 80% εξασφαλίζουμε την κατηγορία αφού τελευταία αγωνιστική υποδεχόμαστε στην Πάτρα τον Προμηθέα Χαλανδρίου, παιχνίδι το οποίο θα κερδίσουμε ότι και να γίνει. Το παιχνίδι στον Χολαργό είναι μια ολόκληρη χρονιά για εμάς και μόνο αυτό μας απασχολεί τώρα. Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς.  Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε. Έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια ότι έχουμε βελτιωθεί αγωνιστικά και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε την Κυριακή.

 

Θα είναι άδικο να υποβιβαστεί ο Έσπερος/ΟΑΠΑ; Θα είναι αποτυχία αν συμβεί κάτι τέτοιο;

Αν κάνουμε δυο νίκες και πέσει η ομάδα θα είναι άδικο να συμβεί αυτό έχοντας κάνει σχεδόν τις μισές νίκες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Θα είναι αποτυχία αν πέσει η ομάδα. Δεν είναι ομάδα ο Έσπερος/ΑΟΠΑ να πέσει στην Γ εθνική. Έχουμε κάνει την προσπάθεια μας και ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε τελικά. Δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα να πέσει.

 

Στα τελευταία παιχνίδια δείχνετε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Τι έχει αλλάξει; Αν τελικά σωθεί θα είναι  μεγάλη επιτυχία αφού κάποιοι  βιάστηκαν να σας ξεγράψουν;

Πιστεύω στα τελευταία ματς  παίζουμε σαν ομάδα. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Γι αυτό το λόγο παλεύουμε και κερδίζουμε τα κρίσιμα παιχνίδια. Αν σωθεί η ομάδα θα είναι μια απάντηση από εμάς σε όσους μας είχαν διαγράψει γιατί έχουν ακουστεί πάρα πολλά.  Η ομάδα δεν είναι για να πέσει. Με κάποιες συγκυρίες βρισκόμαστε εκεί που έχουμε βρεθεί. Παλεύουμε να σώσουμε την ομάδα και να κάνουμε το 2 στα 2 νομίζω ότι θα σωθούμε τελικά. Θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρουμε.

 

Από την προσωπική σου απόδοση είσαι ικανοποιημένος την φετινή χρονιά; Νιώθεις ότι στις δυο τελευταίες αγωνιστικές πρέπει να υπερβάλλετε εαυτούς για να τα καταφέρετε;

Πρέπει στις δυο τελευταίες αγωνιστικές να δώσουμε το 100% ο καθένας προσωπικά και να συμβάλει τα μέγιστα για την σωτηρία της ομάδας. Ήμουν υγιής όλη την χρονιά, προσωπικά πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα αλλά σίγουρα υπάρχει πάντα και το παραπάνω που μπορώ να δώσω στην ομάδα. Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι να σωθεί η ομάδα και να αποδώσει η προσπάθεια που κάνουμε.

 

Πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζεσαι με πρόεδρο τον Κώστα Μαρλαφέκα που είναι ένας πετυχημένος και καταξιωμένος επιχειρηματίας;

Αυτό είναι  αρκετά σημαντικό. Καλό θα ήταν να υπάρχουν σε αρκετές ομάδες  τέτοιοι άνθρωποι σαν τον κ Κώστα Μαρλαφέκα. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και ένας μεγάλος επιχειρηματίας. Νιώθω τον εαυτό μου τυχερό που συνεργάζομαι την φετινή χρονιά με τον κ Κώστα Μαρλαφέκα.

 

Θεωρείς ότι ο κόουτς Ανδρέας Κεσαπίδης έχει βάλει την σφραγίδα του την τελευταία διετία στον Έσπερο/ΑΟΠΑ για να γίνει ένα πολύ οργανωμένο σωματείο;

Εγώ τον κόουτς τον ξέρω 6-7 χρόνια αφού έχουμε συνεργαστεί στον Άρη. Για μένα είναι ένας πολύ καλός προπονητής που την δουλειά του την δείχνει μέσα στο γήπεδο, μέσα στις προπονήσεις. Ήρθε πέρυσι στην ομάδα την ανέβασε κάνοντας μια επιτυχημένη πορεία. Σε αυτή την διετία έχει βάλει την σφραγίδα του στον Έσπερο/ΑΟΠΑ και πιστεύω πρώτα ο Θεός να σωθεί η ομάδα και να είναι και δική του επιτυχία. Πάντα ο Ανδρέας Κεσαπίδης έχει υψηλούς στόχους ως προπονητής αλλά εδώ που έχουμε φτάσει θα είναι επιτυχία και η παραμονή στην Β εθνική.

 

Σου αρέσει η Πάτρα ως πόλη; Πως είναι η ζωή στην Αχαϊκή πόλη; 

Σαν πόλη μου αρέσει πάρα πολύ η Πάτρα. Έζησα πρόπερσι στην Αθήνα και δεν έχει καμία σχέση με την Πάτρα. Μοιάζει λίγο με την Θεσσαλονίκη, αν και αρκετά πιο μικρή και γενικά η ζωή στην πόλη μου αρέσει πάρα πολύ.

 

Τι είναι το μπάσκετ για τον Χριστόφορο Κελεσίδη;  Είναι όραμα για σένα να επιστρέψεις μελλοντικά σε ομάδα υψηλότερης κατηγορίας ή να γυρίσεις κάποια στιγμή στον Άρη;

Το μπάσκετ σημαίνει για μένα πολλά. Εγώ έχω βάλει στόχο στην ζωή μου να ακολουθήσω αυτό που αγαπάω. Θα ήθελα μέσα από την δουλειά να επιστρέψω τα επόμενα χρόνια στις μεγαλύτερες κατηγορίες και γιατί όχι στην ομάδα που αγαπάω και ήμουν αρκετά χρόνια, στον Άρη.

 

Έχεις συμβόλαιο με τον Έσπερο/ΑΟΠΑ  1+1 χρόνο. Θέλεις να συνεχίσεις στην ομάδα και την νέα χρονιά ή θα μετρήσει στην απόφαση σου αν θα παραμείνει στην Β Εθνική;

Σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο αν θα μείνει η ομάδα στην Β εθνική. Ας σωθεί πρώτα η ομάδα και μετά όλα τα υπόλοιπα τα βλέπουμε και τα συζητάμε.

 

Ποιο είναι το προσωπικό σου στοίχημα;

Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να βελτιώνομαι μέρα με την μέρα και να φτάσω να παίξω, αν μπορέσω κάποτε να το πετύχω, σε ομάδα Α1 εθνικής!