ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Απόλλωνας Πατρών αν θελήσει μπορεί να βρεθεί στην Volley league πολύ γρήγορα!» | dete

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο Απόλλωνας Πατρών αν θελήσει μπορεί να βρεθεί στην Volley league πολύ γρήγορα!"

Ο Σταύρος Σταματόπουλος είναι από τους πιο καταξιωμένους προπονητές βόλεϊ και φέτος πανηγύρισε με τον Απόλλωνα Πατρών τ ην άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο έμπειρος προπονητής, που έχει γράψει την δική του διαδρομή ως προπονητής στον Ερμή Πατρών που δούλεψε για 14 χρόνια, ανέλαβε φέτος για πρώτη φορά τον Απόλλωνα και δούλεψε στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής μετά από 7 χρόνια αφού τα τελευταία χρόνια δούλευε σε ομάδες της Α2 εθνικής κατηγορίας.

χει πανηγυρίσει τίτλους με τον Ερμή και την γυναικεία ομάδα της Ναυπάκτου και δεν κρύβει την ικανοποίηση του που ανέβασε αυτός τον Απόλλωνα που είναι ένα σωματείο με τεράστιο όνομα και ιστορία.

Ο Σταύρος Σταματόπουλος μιλά στον «Κόσμο» και το dete.gr για το μυστικό της ανόδου, για την επιθυμία του να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία και την νέα χρονιά αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ποιο ήταν το μυστικό της ανόδου του Απόλλωνα για πρώτη φορά στην Α2 εθνική κατηγορία;

Είχα πει από την αρχή ότι θεωρώ αποτυχία οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από την άνοδο.   Το πρώτο πράγμα που είπα στις συζητήσεις με την διοίκηση ήταν η άνοδος.  Το μυστικό της επιτυχίας ήταν το τρίπτυχο διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες  αφού ήμασταν μια γροθιά και δουλέψαμε πάρα πολύ όλη την χρονιά. Τα συγχαρητήρια ανήκουν αποκλειστικά στους παίκτες γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά αφού δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Ήταν δύσκολο να παίζεις κάθε Σάββατο και να ξέρεις ότι τα παιχνίδια είναι αγγαρεία, δεν ξέρω αν μειώνω κάποιες ομάδες, αφού τα μόνα δύσκολα παιχνίδια ήταν με τον ΑΟ Αιγιαλέων.

 

Φοβηθήκατε καθόλου στην σειρά των τελικών όταν ο ΑΟ Αιγιαλέων μείωσε σε 2−1 νίκες;  Έμεινε στο τέλος μια ευχάριστη πικρία ότι δεν πήρατε το πρωτάθλημα αήττητοι;

Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι. Δεν φοβήθηκα καμία στιγμή μετά τον πρώτο τελικό που χάσαμε. Είχα πάρει την αποκλειστική ευθύνη της ήττας και είπα ότι θα πάμε στον δεύτερο ημιτελικό και θα το τελειώσουμε το πρωτάθλημα.  Είχα πει ότι το επόμενο παιχνίδι θα είναι το τελευταίο και θα πανηγυρίσουμε την άνοδο. Μην παρεξηγηθώ με τον ΑΟ Αιγιαλέων, που έχω δώσει πολλές φορές συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνει, αυτό είχε να κάνει μόνο με τις δυνατότητες της δικής μου ομάδας αφού είχα πολύ εμπιστοσύνη στους παίκτες μου.

 

Θεωρείτε ότι ο Απόλλων Πατρών ήταν ένα επίπεδο παραπάνω από τους αντιπάλους του  αφού είχε παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες;

Νομίζω ότι ήμασταν ένα επίπεδο πάνω από τον ΑΟ Αιγιαλέων που ήταν ο βασικός μας αντίπαλος και πολύ μεγαλύτερη η διαφορά με τις άλλες ομάδες. Τα μόνα δύσκολα παιχνίδια ήταν με την ομάδα του Αιγίου αφού στα άλλα παιχνίδια δεν υπήρχε παιχνίδι, δεν υπήρχε αντίπαλος. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να γίνει και να τελειώσει.

 

Ο Απόλλωνας πανηγυρίζει την άνοδο του στην Α2 εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Νιώθετε ευτυχισμένος που τα κατάφερε με  εσάς στον πάγκο του;  Ήταν μια δικαίωση για την επιλογή σας να δουλέψετε στην Β Εθνική μετά από 7 χρόνια;

Ο Απόλλωνας είναι τεράστιο μέγεθος σαν όνομα. Για μένα ήταν μεγάλο δέλεαρ του Απόλλωνα για να πάω εκεί.  Είμαι πολύ χαρούμενος που ανέβηκε στην Α2 εθνική για πρώτη φορά με εμένα στον πάγκο, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που αξίζει στον Απόλλωνα. Θεωρώ ότι σε οποιοδήποτε άθλημα βρίσκεται αυτή η ομάδα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο.

 

Το τμήμα  βόλεϊ είναι στην σκιά του τμήματος μπάσκετ. Θεωρείτε ότι με την άνοδο του στην Α2 εθνική θα έρθει περισσότερος κόσμος την νέα περίοδο στην Περιβόλα;

Ο Απόλλωνας έχει δικό του κόσμο που πάει να δει τον Απόλλωνα. Το μπάσκετ είναι ένα άλλο κομμάτι, είναι η βιτρίνα του Απόλλωνα, το άθλημα που τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Νομίζω ότι ο Απόλλωνας δεν έχει κανένα πρόβλημα να στηριχθεί και το βόλεϊ όσο χρειάζεται για να έχει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα και στην Α2 εθνική κατηγορία. Σίγουρα θα έρθει αρκετός κόσμος στην Περιβόλα την νέα χρονιά.

 

Ο Σταύρος Σταματόπουλος θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα; Θέλετε να είστε εσείς που θα οδηγήσετε την ομάδα στην Α2 εθνική;

Σίγουρα θέλω να είμαι προπονητής και την νέα περίοδο. Είναι πολύ νωρίς, η συμφωνία ήταν για έναν χρόνο, ακόμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, αλλά θέλω να είμαι στην ομάδα που ανέβηκε με μένα στον πάγκο.  Θεωρώ ότι είναι στο χέρι της διοίκησης και μόνο αν θα είμαι την νέα χρονιά στον Απόλλωνα. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τις εκλογές του συλλόγου.

 

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μελλοντικά ο Απόλλωνας να επιδιώξει το μεγάλο άλμα και την άνοδο του στην Α1 εθνική;

Ο Απόλλωνας εάν θελήσει μπορεί να βρεθεί στην Α1 εθνική κατηγορία πολύ γρήγορα.  Είναι τεράστιο  μέγεθος ως όνομα. Είναι πολύ οργανωμένο σωματείο έχει γηπεδικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές  που δεν υπάρχουν ακόμα και σε ομάδες Α1 εθνικής, έχει ισχυρή διοίκηση, τρομερή οργάνωση και ότι ώρα θέλει μπορεί να ανέβει στην Α1 εθνική. Βέβαια αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη αλλά αν το βάλει ως στόχο μπορεί να τα καταφέρει.

Ήταν ο πιο όμορφος τίτλος της καριέρας σας αφού ήσασταν στον πάγκο μιας ομάδας με βαρύ όνομα; Που αφιερώνεται αυτόν τον τίτλο;

Για τον αν ήταν ο πιο όμορφος τίτλος, ήταν όντως ο πιο όμορφος για συγκεκριμένους λόγους. Σίγουρα ήταν ο πιο δύσκολος γιατί ο Απόλλωνας είναι αυτό το σωματείο με τεράστια ιστορία και είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να τον φέρεις στην Α2 εθνική.  Αυτός ο τίτλος ήρθε σε μια χρονιά για μένα πολύ δύσκολη, ίσως την δυσκολότερη για μένα αφού έχασα δικούς μου ανθρώπους, τον πατέρα μου και τον εξάδελφο μου. Η απώλεια του πατέρα μου ήταν τεράστια και στον οποίο αφιέρωσα την άνοδο. Ήταν το ελάχιστο που  μπορούσα να κάνω. Και ο επόμενος άνθρωπος που θέλω να αφιερώσω την άνοδο είναι η γυναίκα μου. Χωρίς την δική της παρουσία δεν θα τα είχα καταφέρει. Ήταν δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές σε υπερθετικό βαθμό και χωρίς την παρουσία της δεν θα τα είχα καταφέρει.

 

Είστε προληπτικός; Έχετε γούρια πριν από κάθε αγώνα;

Όχι, δεν είμαι προληπτικός. Ποτέ δεν είχα γούρια. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και στην καλή μέρα της ομάδας σε κάθε παιχνίδι.

 

Τι είναι το βόλεϊ για τον Σταύρο Σταματόπουλο;

Το βόλεϊ για τον Σταύρο Σταματόπουλο ήταν η μισή του ζωή στο παρελθόν. Αυτή την στιγμή είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από την καθημερινότητα και τα προβλήματα,  ένα χόμπι που αγαπάω πάρα πολύ. Προτεραιότητα στην ζωή μου είναι  η γυναίκα και η κόρη μου  που είναι τα πάντα για μένα.

 

Είναι όραμα για εσάς να οδηγήσετε τον Απόλλωνα ή κάποια άλλη ομάδα της Πάτρας μελλοντικά στην Α1 εθνική που είναι ο μοναδικός τίτλος που δεν έχετε πάρει;

Σίγουρα είναι κάτι πολύ όμορφο να πετυχαίνεις άνοδο για την Α1 εθνική για οποιοδήποτε προπονητή.  Θα ήταν πολύ χαρούμενος , όπως και εγώ με μια τέτοια επιτυχία. Δεν είναι αυτοσκοπός όμως για μένα, δεν καίγομαι να το πετύχω. Σίγουρα αν τα καταφέρω με κάποια ομάδα θα είμαι πολύ χαρούμενος. Πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο μελλοντικά θα ήθελα να συμβεί με τον Απόλλωνα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχει αυτό.

 

Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα;

Θέλω να έχω υγεία εγώ και η οικογένεια μου αφού βασικά αυτό με ενδιαφέρει. Όσο για το κομμάτι του βόλεϊ θέλω να έχω πολύ όμορφες σχέσεις με τους παίκτες και τους παράγοντες και είμαι πολύ τυχερός μέχρι σήμερα γιατί το έχω καταφέρει. Θεωρώ ότι αν υπάρχουν αυτά η επιτυχία έρχεται με δουλειά και προπόνηση.  Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Απόλλωνα που ήταν κοντά μας όλη την χρονιά και ιδιαίτερα τον έφορο Ανδρέα Σπυρόπουλο ο οποίος ήταν δίπλα μας σε κάθε στιγμή και του αφιερώσαμε όλοι, και εγώ και οι παίκτες την άνοδο γιατί ξέραμε ότι την ήθελε και την περίμενε πάρα πολύ!