Συναυλία Αμερικανικών συνόλων – Την Κυριακή και με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα «Αίγλη» | dete

Συναυλία Αμερικανικών συνόλων - Την Κυριακή και με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα «Αίγλη»

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz Σύνολο του

«Homewood - flossmoorhighschool» (Illinois, USA) εμφανίζονται μεθαύριο Κυριακή 26 Μαρτίου (ώρα 20.00), στο χώρο της «Αίγλης»-VesoMareκαι με ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης περιοδείας του Αμερικανικού Καλλιτεχνικού Λυκείου, σε έξι πόλεις της Ελλάδας (Καλαμπάκα, Ιτέα, Πάτρα, Ολυμπία, Ναύπλιο και Αθήνα). .

Τα μέλη των δύο μουσικών σχημάτων, υπό τη διεύθυνση της SarahWhitlock, είναι Αμερικανοί μαθητές λυκείου από 15 έως 18 ετών. Οι συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας αποτελούν μέρος του μουσικού σχολικού προγράμματος στο Λύκειο homewood - flossmoor, ενώ το Jazz σύνολο Viking πραγματοποιεί τις πρόβες και τις παραστάσεις του εκτός σχολικού προγράμματος. Το πρόγραμμα της συναυλίας συνθέτουν  Αμερικανικά συμφωνικά κομμάτια και jazz επιλογές.

Η Συμφωνική Ορχήστρα είναι ένα σχήμα διακεκριμένου επιπέδου, που επικεντρώνεται στην απόδοση υψηλής ποιότητας μουσικού προγράμματος για ξύλινα και χάλκινα πνευστά και κρουστά. Η διδασκαλία δίνει έμφαση στην απόκτηση ιδιαίτερων δεξιοτήτων για τους οργανίστες των πνευστών και των κρουστών, καθώς επίσης και στη μουσική θεωρία, ιστορικές έννοιες, έρευνα και διεύθυνση ορχήστρας.

Το Jazz Σύνολο Viking είναι ορχηστρικό σχήμα που επικεντρώνεται στην ανάλυση και την ερμηνεία ποιοτικότερου ρεπερτορίου για σύνολα jazz.