Συνέλαβαν τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση στη Μόσχα | dete

Συνέλαβαν τζιχαντιστές που ετοίμαζαν επίθεση στη Μόσχα

Επτά τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, στο Νταγκεστάν, στον Καύκασο.

Οι τζιχαντιστές φέρονταν να προετοίμαζαν επιθέσεις στην περιοχή της Μόσχας. «Τα μέλη της τερμάτισαν τη δράση μιας μυστικής οργάνωσης υποστηρικτών του η οποία προετοίμαζε μια σειρά επιθέσεις στην περιοχή της Μόσχας», αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας.

«Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν», διευκρίνισε η FSB και πρόσθεσε πως «προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες κατόπιν απευθείας διαταγών ενός αντιπροσώπου του ΙΚ στη Συρία».

Στο σπίτι όπου συνελήφθησαν τα πρόσωπα αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκανμεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, κατά την ίδια πηγή.

Η Ρωσία επενέβη στρατιωτικά στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015 για να υποστηρίξει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ήδη ανακοινώσει πως απέτρεψαν μια σειρά προγραμματισμένων επιθέσεων στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη κι ότι συνέλαβαν περίπου είκοσι τζιχαντιστές που φέρονται να ανήκαν στο σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν γνωστοποίησε σήμερα ότι θα υπάρξει μια «μείωση» της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης η οποία επιχειρεί στη Συρία, υπογραμμίζοντας όμως ότι η απεμπλοκή είναι κάθε άλλο παρά πλήρης και διαβεβαιώνοντας πως η χώρα του θα «συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας».