Συνάντηση Γεννηματά με Κατσιφάρα και άλλους Περιφερειάρχες- Θα δώσει “δαχτυλίδι”; | dete

Συνάντηση Γεννηματά με Κατσιφάρα και άλλους Περιφερειάρχες- Θα δώσει "δαχτυλίδι";

«Δαχτυλίδι» σε εκλόγιμους περιφερειάρχες, προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου την εκλογή τους με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, ετοιμάζεται να προσφέρει η Φώφη Γεννηματά, όπως γράφαμε χθες, με σκοπό να βραχυκυκλώσει τα πλάνα ΣΥΡΙΖΑ, να στοιχηθεί πίσω τους ελλείψει δικών του αξιόμαχων υποψηφιοτήτων.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έχοντας ήδη λάβει το «πράσινο φως» από το πολιτικό συμβούλιο από την Κυριακή, θα δει σήμερα τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, ενώ στην ίδια συνάντηση θα είναι και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
Γνωρίζοντας ήδη τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα, που επιθυμεί -ενόψει των περιφερειακών εκλογών του 2019- να συμπορευτεί με περιφερειάρχες με τους οποίους υπάρχει άριστη θεσμική συνεργασία, η κ. Γεννηματά σπεύδει να προσφέρει μια «ευέλικτη» υποστήριξη, η οποία δεν θα απαγορεύει στους αυτοδιοικητικούς που είναι «παιδιά του προοδευτικού κινήματος» να επιδιώξουν στηρίξεις και από άλλα κόμματα, τις οποίες, άλλωστε, χρειάζονται για λόγους... αριθμητικής.
Προκειμένου, μάλιστα, να μη δυσκολέψει τις κινήσεις τους, όσο το πολιτικό σκηνικό θα φορτίζεται, καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές πιθανότατα θα είναι αρκετά κοντά χρονικά με τις βουλευτικές, η κ. Γεννηματά προσφέρει τη στήριξη σήμερα σε… νεκρό πολιτικό χρόνο.
Επειδή ακόμη μέσα στον μήνα ψηφίζεται και η Απλή Αναλογική για τις εκλογές σε δήμους και περιφέρειες, η κ. Γεννηματά δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τα αυτοδιοικητικά στελέχη που θέλουν μεν να τροποποιηθεί ο «νόμος Σκουρλέτη», χωρίς όμως να επιλέγουν σύγκρουση με την κυβέρνηση σε αυτήν τη φάση.
Μια σύγκρουση, η οποία θα μετέβαλε τις ισορροπίες μεταξύ κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί ΟΤΑ και αυτοδιοικητικές αρχές κυριολεκτικά… κρέμονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

εφ. Πελοπόννησος