«ΣΥΜΜΟΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΡΟΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - Πέταγαν πέτρες σε αστυνομικούς για να μην τους συλλάβουν!

 

Απερίγραπτα αυτά που συνέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρόη τόσο στην διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, όσο και το βράδυ της Ανάστασης! Και είναι βέβαιο πως αστυνομικοί δεν εμφανίστηκαν τυχαία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον συγκεκριμένο ναό, αφού είχε προηγηθεί το σοβαρό επεισόδιο της Μεγάλης Παρασκευής.

Τότε που σήμανε συναγερμός στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για «επικίνδυνη κατάσταση» στον περίβολο του Ναού και τους γύρω δρόμους από «συμμορία» που θέλησε να  μετατρέψει τον χώρο σε πεδίο μάχης ανάβοντας πολλά βεγγαλικά και πετώντας εκατοντάδες κροτίδες. Περιπολικό εμφανίστηκε στο σημείο και τότε έγινε το εξής «αμίμητο»! Οι νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες στο περιπολικό προκειμένου να μην γίνουν συλλήψεις και να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να εξέλθουν από το όχημα. Τελικά στο σημείο έσπευσαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι νεαροί είχαν εξαφανισθεί.

Το επεισόδιο την ώρα της Ανάστασης

Πανικός προκλήθηκε και λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση ακριβώς έξω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αρόη. Αστυνομικοί οι οποίοι από ώρα είχαν ενημερωθεί να βρίσκονται στην συνοικία, επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό ο οποίος πέταξε βεγγαλικά μόλις ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη».

Εκείνος όμως αντιστάθηκε. Οι Αστυνομικοί, μια γυναίκα κι ένας άνδρας, επέμειναν να τους ακολουθήσει μέχρι το περιπολικό. Προκλήθηκε ένταση. Προς ενίσχυση του νεαρού έσπευσαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι τελικά τον βοήθησαν να ξεφύγει.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ξαναπιάσουν, και μέσα στην ανακατωσούρα που προκλήθηκε ανάμεσα στους πιστούς, χτύπησε μια γυναίκα η οποία έπεσε στο έδαφος. Η γυναίκα λιποθύμησε κι ενώ ο «ύποπτος» εξαφανίστηκε, η ένταση μεταφέρθηκε μεταξύ των κατοίκων και των αστυνομικών, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.

Ευτυχώς η γυναίκα δεν είχε χτυπήσει σοβαρά και σιγά-σιγά ανέκτησε τις αισθήσεις τους όμως η φασαρία και η ένταση χάλασαν το κλίμα κατάνυξης της βραδιάς.