ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ: «Δεν δεχόμαστε κανένα βυτίο του δήμου Πατρέων, στον Βιολογικό της Κάτω Αχαΐας» | dete

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ: «Δεν δεχόμαστε κανένα βυτίο του δήμου Πατρέων, στον Βιολογικό της Κάτω Αχαΐας»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κάτω Αλισσού με αφορμή την επικαιροποίηση των όρων της προγραμματικής σύμβασης της ΔΕΥΑΔ και του δήμου Πατρέων για τη μεταφορά λυμάτων από τα Βραχνέικα στον βιολογικό της Αχαγιάς:
«Ύστερα την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α, με την οποία εγκρίνεται η μεταφορά βοθρολυμάτων από τον Δήμο Πατρέων, στην μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας. Αυτή η απόφαση υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και έρχεται να προστεθεί στο εξίσου σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του Ποταμού Πείρου από λύματα της ΒΙ.ΠΕ.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει έρθει πολλές φορές στην επιφάνεια με τελευταία την περσινή απόφαση με την οποία απορρίπτονταν το αίτημα του Δήμου Πατρέων. Δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον σοβαρό λόγο ώστε να γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα, την στιγμή που ο Δήμος Πατρέων διαθέτει Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έχει 10 φορές μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας.
Πιστεύουμε πως ήταν λάθος το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α, χωρίς να αμφισβητούμε την νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά για μια τόσο σημαντική απόφαση η οποία αφορά όλους τους δημότες, αφού θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα την Παραλία Κάτω και Άνω Αλισσού, την παραλία της Κάτω Αχαΐας και την παραλία Νιφορεΐκων, οι οποίες είναι άμεσα επηρεαζόμενες από την σωστή ή όχι λειτουργία των Μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής. Τέλος, θεωρούμε πως το θέμα αυτό θα έπρεπε να πάρει τις διαστάσεις που του αναλογούν και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η θέση μας παραμένει η ίδια.
Δεν δεχόμαστε κανένα βυτίο του Δήμου Πατρέων, στον Βιολογικό της Κάτω Αχαΐας.
Δεν δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας».