Συλλαλητήριο συνδικάτων σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

13.10.2020 / 6:24
ergatiko_kentro_patras

Συλλαλητήριο συνδικάτων προγραμματίζεται για τις 7 το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας  (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης – πρώην Όλγας). Στην ανακοίνωση του συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας αναφέρεται:

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, δίνουμε τη μάχη μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να υπερασπιστούμε την υγεία και τα δικαιώματα μας.

Περνάμε στην αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, εν μέσω οικονομικής κρίσης του συστήματος, καμία αστική κυβέρνηση, όποιας απόχρωσης κι αν είναι δε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ακέραια την ευθύνη που η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γιατί έκανε κουρελόχαρτο όλα τα πρωτόκολλα της υγείας, ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό, τις μεταφορές, τα ξενοδοχεία.

Δεν πήρε μέτρα που να βελτιώνουν ουσιαστικά την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στο χώρο της υγείας γενικότερα. Τα κενά και οι μεγάλες ελλείψεις παραμένουν και αφήνουν τη ζωή των εργαζομένων ανοχύρωτη.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοτική ασυδοσία με τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δίνει και παίρνει με την ανοχή της κυβέρνησης. Δεν ήταν λίγοι οι χώροι εργασίας που το κλιμάκιο του ΕΚΠ διαπίστωσε την έλλειψη προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Το ίδιο γίνεται και στα σχολεία. Η ΝΔ θέλει να παρουσιάσει ότι ενδιαφέρεται δήθεν για την ασφάλεια της υγείας των μαθητών που όμως την περιορίζει αποκλειστικά στην αναγκαία χρήση της μάσκας, αρνούμενη κάθε άλλο μέτρο πραγματικής προστασίας της υγείας των παιδιών μας.

Ενώ, όλη αυτή την περίοδο μοίρασε εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μαθητές που αγωνίζονται για ασφαλή σχολεία, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών κ.ά., τους συκοφαντεί ότι είναι «αρνητές της μάσκας» για να κρύψει ότι αυτά που ζητάνε οι μαθητές προϋποθέτουν κρατική χρηματοδότηση που τώρα κατευθύνεται στις τσέπες των λίγων.

Συνάδελφοι, έχουμε γνώση όμως και πείρα από την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση πως όποια οπισθοχώρηση γίνεται από τους εργαζόμενους, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Ο δρόμος του αγώνα είναι η λύση για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα