Συγχαρητήρια επιστολή Παυλόπουλου σε Σταϊνμάιερ | dete

Συγχαρητήρια επιστολή Παυλόπουλου σε Σταϊνμάιερ

Συγχαρητήρια επιστολή Προκόπη Παυλόπουλου προς τον εκλεγέντα πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Την συμπαράσταση του εκλεγέντος προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς την Ελλάδα και την προσήλωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στη συγχαρητήρια επιστολή του.

«Επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ για την όλως επάξια, όπως άλλωστε τεκμηριώνει και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του Εκλεκτορικού Σώματος που σας εμπιστεύθηκε, ανάδειξή σας στο αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος στην επιστολή του και προσθέτει:

«Η εκλογή σας σηματοδοτεί, και δη εμβληματικώς, την κορύφωση μιας πραγματικά λαμπρής πολιτικής σταδιοδρομίας, με διεθνείς προεκτάσεις, στο πλαίσιο της οποίας έχετε ήδη συμβάλει καθοριστικώς όχι μόνο στην πορεία της Χώρας σας αλλά και στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της τελικής της ενοποίησης, όπως είναι και ο οριστικός προορισμός της. Κατά συνέπεια, έχετε ήδη δώσει απτά δείγματα ενός κορυφαίου Ευρωπαίου Πολιτικού».

«Τα όσα σας εξέθεσα προηγουμένως είχα την ευκαιρία να τα διαπιστώσω και κατά την διάρκεια της αγαστής συνεργασίας μας –και μάλιστα σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές- για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Χώρα μου τόσον ως προς την δεδομένη πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, όσον και ως προς την υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων που, αυτονοήτως, είναι και ευρωπαϊκά θέματα.

Συμπαρασταθήκατε ειλικρινώς, αναγνωρίζοντας έτσι την αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος όχι μόνο για δικό της όφελος αλλά και διότι η ολοκληρωμένη Ευρώπη δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της», προσθέτει στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Γερμανίας, ο κ. Παυλόπουλος.

«Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μου για τα νέα σας καθήκοντα και για την πρόοδο και ευημερία του Φίλου Γερμανικού Λαού, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Χώρα μου, και εγώ προσωπικώς, είμαστε πάντα έτοιμοι να συμπορευθούμε ενεργώς, ιδίως δε κατά την παρούσα πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών και αξιών του κοινού ευρωπαϊκού μας οράματος», καταλήγει η επιστολή του κ. Παυλόπουλου, προς τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.