ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Πήγε στο σημείο που έπαθε το ατύχημα ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ… και κάνει ΜΗΝΥΣΗ! ΦΩΤΟ | dete

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Πήγε στο σημείο που έπαθε το ατύχημα ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ... και κάνει ΜΗΝΥΣΗ! ΦΩΤΟ

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της γνωστής δημοσιογράφου από το Αίγιο Πέπης Σπηλιωτοπούλου:

Το σημείο όπου παραλίγο να τελειώσει η ζωή η δική μου και του συντρόφου μου πριν από 18 μέρες, στη γέφυρα πριν τα Ζαχλωρίτικα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το απόγευμα της παραμονής Χριστουγέννων, διότι είπα να γυρίσω στον τόπο του εγκλήματος να δω αν η υπόσχεση που έλαβα από αρμοδίους όταν βγήκαμε από το Νοσοκομείο, πως θα γίνουν 'άμεσα παρεμβάσεις' ήταν αληθινή ή μούφα.

Ήλπιζα πως κάτι θα είχε γίνει αλλά δυστυχώς, το σημείο έχει παραμείνει έτσι, μια σκοτεινή και μαύρη σκοτώστρα. Διαγράμμιση ανύπαρκτη, πινακίδες που πρέπει να έχεις όχι μεγάλη σκάλα αλλά 'κανόνι' ολόκληρο για να τις διακρίνεις κι εκεί που πέσαμε, η μπάρα (δηλαδή αυτό το πραματάκι με τα δυο ματάκια γάτας) κρέμεται και κάτι σωλήνες μαύροι με καλώδια επίσης κρέμονται.

Ούτε μια φωσφορίζουσα πινακίδα, ούτε ένα εμπόδιο, ούτε έστω δυο τρεις κώνοι εκεί, να ανακόπτουν την πορεία όσων οδηγούν εκεί στα τυφλά (κυριολεκτικά). Την ημέρα απλώς μπερδεύεσαι. Τη νύχτα αν δεν ξέρεις το σημείο και πού πρέπει να στρίψεις, πέφτεις όπως εμείς κι αν είσαι τυχερός γλυτώνεις.

Α, σημειωτέον πως θα πρέπει να αποζημιώσουμε το Δημόσιο και για τη χιλιοσπασμένη μπάρα που 'σπάσαμε' πέφτοντας, μια 'μπάρα' του κώλου δηλαδή που προφανώς την έχουν σπάσει και την έχουν πληρώσει κι άλλοι πριν από μας (βρήκα στο σημείο που πέσαμε τασάκι και από άλλο αυτοκίνητο που είχε πέσει πριν από μας)! Με τόσα λεφτά που την έχουμε πληρώσει εκείνη τη μπάρα, σε λίγο θα χτίσουν και τρίτη γέφυρα στο σημείο.

Ξέρω-ξέρω. Αυτή τη στιγμή ψάχνονται ποιος είναι αρμόδιος σε εκείνο το σημείο και μάλλον πηγαινοέρχονται έγγραφα αλλά γιορτές είναι, τα παιδιά ξεκουράζονται, κάτσε να μπει Φεβρουάριος να δούμε.

Κάποιος μου είπε πως εμπλέκεται η κατασκευάστρια γιατί εκεί κάνει έργα κι έπρεπε να'χει λάβει μέτρα προστασίας. Η κατασκευάστρια πάλι, λέει πως αρμόδια για την ανύπαρκτη σήμανση, διαγράμμιση και φωτισμό επί της Π.Ε.Ο. είναι η ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η αγαπημένη μου υπηρεσία ΔΕΣΕ, που το 2007 απεφάνθη απροκλήτως και αναρμοδίως πως το μαγαζί της αδερφής μου κάτω από τη γέφυρα στις Καμάρες ήταν επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια (!) για να προκαλέσει την κατεδάφισή του. Εκεί που κινδυνεύουν πραγματικά οικογένειες που πηγαινοέρχονται καθημερινά, δεν παρεμβαίνει όμως. Άραγε δεν ενδιαφέρονται; Ή θα μας πουν πάλι τη γνωστή δικαιολογία πως δεν υπάρχουν κονδύλια; Πόσο κάνει μια φωσφορίζουσα μεγάλη πινακίδα και δυο κουτιά χρώμα για τη διαγράμμιση, να τα πληρώσω εγώ να πάει στο διάολο, δηλαδή;

Τέλος πάντων, παλεύοντας με τα δικά μου φαντάσματα και με τους καθημερινούς μου εφιάλτες αλλά και με τις πρακτικές συνέπειες αυτού του δυστυχήματος που είναι πολλές και ζόρικες, φαίνεται πως η δικαστική οδός είναι μονόδρομος. Για να σταματήσει το σημείο αυτό να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και για να ξαναπεράσω κάποια στιγμή εκεί χωρίς να μου κόβονται τα γόνατα. Ευχηθείτε μας κουράγιο.