Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Επικρατεί ένταση – Άγνωστοι έκαψαν την Ελληνική σημαία | dete

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Επικρατεί ένταση - Άγνωστοι έκαψαν την Ελληνική σημαία

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών έξω από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, ζητώντας την απομάκρυνση ιατρού, που όπως καταγγέλλουν δεν δίνει παραπεμπτικό σε ασθενή κρατούμενο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα περίπου 10 ατομα εχουν ανέβει σε ταράτσα κτιρίου απέναντι απο το Σωφρονιστικό κατάστημα και φωνάζουν συνθήματα ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην ελληνική σημαία που ανέμιζε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Έξω από το Σωφρονιστικό Κατάστημα, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, φέρουν σακίδια.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Σωφρονιστικό Κατάστημα του "Αγίου Στεφάνου" στην Πάτρα.

Στο σημείο  εφθασε  ομάδα περίπου 30 ατόμων, που πρόσκεινται στο αντιεξουσιαστικό χώρο, για την προγραμματισμένη για σήμερα σύγκεντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σε κρατούμενο, που όπως καταγγέλουν δεν του χορηγείται παραπεμπτικό για το νοσοκομείο παρά την σοβαρότητα της κατάστασης του.

Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου και επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο για να μεταβούν στις φυλακές.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

Στις φυλακές Πάτρας, η παθολόγος Ματίνα Αυλωνίτου αρνείται να γράψει παραπεμπτικό για το νοσοκομείο σε κρατούμενο που εδώ και μέρες παρουσιάζει δυνατούς πόνους στο στήθος και εμετούς, χορηγώντας του αντιόξινα και παραπέμποντάς τον στον ψυχίατρο θεωρώντας τους έντονους πόνους στο στήθος ως αποτέλεσμα ψυχικού πόνου. Ταυτόχρονα δεν έχει ενημερώσει κανένα κρατούμενο για τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης από τη φυματίωση, ενώ τα κρούσματα στη φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με 5 κρούσματα ήδη σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση των κρατουμένων : http://www.tokeli.gr/2017/05/blog-post.html

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου, με προσυγκέντρωση την Κυριακή στις 11:00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Θα υπάρχει λεωφορείο για τη μετάβαση.

Μεχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής κανείς/καμία δεν είναι ελεύθερος/η.