ΠΑΤΡΑ: Στρώνουν πάλι τραπέζια – Από τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει η Φοιτητική Εστία | dete

ΠΑΤΡΑ: Στρώνουν πάλι τραπέζια - Από τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει η Φοιτητική Εστία

Μετά από αρκετές ημέρες αναγκαστικής παύσης λειτουργίας λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων, το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα επαναλειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης έστειλε περίπου 250.000 ευρώ και πρόβλημα με το φαγητό δεν φαίνεται να υπάρχει από δω και στο εξής, αλλά υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στη θέρμανση και στη συντήρηση της Εστίας.

Το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας σιτίζει 8.600 φοιτητές , οι οποίοι ωστόσο δεν προσέρχονται στο σύνολό τους καθημερινά αλλά κάθε ημέρα σιτίζονται περί τις 5.000 φοιτητές, ενώ 848 είναι οι οικότροφοι της.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος χαρακτηρίζει τη γενικότερη κατάσταση άθλια δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η Εστία οφείλει 1,8 εκ. ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές για τρόφιμα πετρέλαιο, συντήρηση, μέχρι και για στολές της θεατρικής ομάδας, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.α. "Μόνο στη ΔΕΗ οφείλουμε 300. 000 ευρώ", ανέφερε.

Ως προς το ζήτημα της θέρμανσης αυτές τις ημέρες που πολλοί φοιτητές λείπουν γινόταν οικονομία στο πετρέλαιο και δεν άναβαν θέρμανση, ωστόσο από Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει. "Έχουμε ελάχιστο πετρέλαιο και αυτές τις ημέρες κάναμε οικονομία", τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος για μια ακόμα φορά όπως υποστηρίζει, προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης είναι πολλά. Μόνο για τη συντήρηση χρειάζονται περίπου 5,5 εκ. ευρώ. εκτιμά.